Баница от стар хляб

Баница от стар хляб

Без глутен, 15 блока според диета Зоната.

Баница от стар хляб

За тези 5 порции бърза закуска са ви необходими:
280-300г стар хляб, моят е безглутенов
200г кисело мляко
4 яйца
280г сирене
90г кашкавал
2 с.л. мазнина – олио, масло, зехтин

С част от мазнината намажете дъното и стените на малка тавичка.

Хляба нарежете на кубчета и сложете в тавичката. Или наредете както е на филийки, като запълните дупките с парченца хляб.

Ръснете отгоре другата част от маслото.

Разбийте яйцата с киселото мляко и сиренето и излейте върху хляба.

Настържете кашкавала и сложете в студена фурна.

Включете фурната на 250 градуса и печете до готовност.

 

Бележки:

  • Студената фурна ще даде възможност на хляба да попие от плънката и да омекне.
  • Цялата баница е 15 блока протеини, мазнини и въглехидрати.

Ако разрежете на 5 парчета, едно парче ще е 3 блока, т.е. ще имате чудесна закуска.

  • Добре е хлябът да е ръжен, пълнозърнест, от лимец.
  • При безглутенов режим хлябът е безглутенов.
  • За намаляване на мазнините заменето сиренето с извара от суроватка.

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *