Баничка с яйце и сирене

Нов, диетичен прочит на една класическа закуска.

3БПМВ в диета Зоната, с опция да бъде без глутен.

Баничка с яйце и сирене

Необходими продукти:

2 фини кори за баница (за баклава)
1 яйце
80г сирене
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. зехтин

Вземете една кора, полейте с половината мазнина и я сгънете на две. Разпределете половината плънка, завийте на руло и сложете баничката в малка тавичка върху хартия за печене. Повторете и с другата кора.

Сложете да се пече във фурна на умерен огън.

Двете банички са три блока – идеалната закуска през всички сезони.

Бон апети!

 

Бележки:

  • При безглутеново хранене ползвайте оризови кори. За три зонови блока ви трябват 35-40г сухи оризови кори. Тъй като те са по-малки, ще ви станат няколко малки банички.
  • Втори вариант за завиване на корите е: поливате с мазнината първата кора, слагате върху нея втората, разпределяте цялата плънка и завивате на руло по дължина. Разрязвате на 3 части и изпичате. Така всяка част ще бъде по 1БПМВ, което я прави чудесна междинна закуска.
  • Вместо зехтин може да ползвате олио от авокадо или разтопено масло в същото количество.
  • Може да не ползвате непълна чаена лъжичка мазнина и да поръсите върху корите 1 ч.л. (3 г) сусамово семе.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *