Безглутенови бананови кексчета
С протеинова глазура и бананов чипс ??
безглутенови бананови кексчета
✏️?За кексчетата, които умишлено приличат на гевречета: ?
1 яйце
1/2 голям банан +стевия по желание
100г цедено кисело мляко+30 мл вода
1 кафена лъжичка с връх сода за хляб
1 кафена лъжичка с връх канела
120г безглутенов микс, моят е микс бяло брашно на Doves farm.
✏️?За “глазурата”:
цедено кисело мляко
стевия на вкус
канела на вкус (някои обичат по-наситен аромат на канела, други пък не)
ванилия по желание
натрошен бананов чипс за поръсване.
??Смесвате и разбивате продуктите за кексчетата по реда на описването им.
Разпределяте сместа във формички за кексчета и печете на 200-220 градуса до готовност.
Приготвяте “глазурата”, като смесвате продуктите без банановия чипс.
След като кексчетата се охладят ги украсявате с внимание и търпение. ??❤️
Бон апети!
❗Всички продукти са заменяеми с подобни – подсладител, брашно, глазура. Въпрос на предпочитания и вкус.
❗Моите са такива, защото :
* цеденото кисело мляко съдържа повече протеин от обикновеното;
*стевията е натурален подсладител без калории;
*брашното е безглутеново, защото съм на такъв режим;
*безглутеновото брашно е точно такова, защото с такова разполагам в момента ?.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!