Маслени бисквити

Безглутенови маслени бисквити

Рецептата за тези маслени, ронливи бисквити взех от опаковката на оризовото брашно на Doves Farm, като коригирах количеството на маслото и подсладителя.

Рецептата е много проста, а самите бисквитки стават много бързо, и свършват бързо. 🙂

маслени бисквити


За 25 броя тънки маслени бисквитки ви трябват:

100г оризово брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 с.л. веган мляко, или вода

50г еритритол

70г масло на стайна температура, може кокосово

2 с.л.  вода

ванилия

Как приготвих?

Смесих брашното с бакпулвера, ванилията и маслото и направих на трохи.

Разтворих еритритола във водата, смесих с веган млякото и добавих към маслената смес. Получи се маслено тесто, което не се меси дълго.

От тази смес шприцовах бисквитки, които пекох на 170 градуса в предварително затоплена фурна. Станаха много бързо.

Бисквитките са подходящи за всякакви поводи, като може да залепите две по две с мармалад, да топнете долната част в шоколад, или да ги потопите целите в шоколад, да ги поръсите с разтопен шоколад и печени фъстъци върху него и т.н., и т.н.

 

Бон апети!

 

Бележки

  • Ако замените кравето масло с кокосово, бисквитките ще станат веган.
  • Подсладителя може да е друг.
  • Следващият път ще намаля количеството масло, мисля, че дойдоха твърде маслени 🙂 .

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *