Рогче със сирене

Безглутенови рогчета със сирене

Без глутен, 4ПМ+5В, според диета Зоната

рогче със сирене

За тестото:
1 яйце
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч. л. оцет
70г брашно с набухвател “Doves Farm”
20г ленено брашно.

За пълнежа:
60г сирене.

От изброените продукти омесих меко тесто. Разделих на две топки.
Всяка от тях разточих на елипсовидна кора, сложих по 30г сирене (дойде ми малко впоследствие ?) и оформих като рогче.
Поръсих с малко настърган кашкавал и пекох на 200 градуса до готовност.

След изпичането, освен чудесният вкус, установих, че е могло да сложа повече сиренце, търпи и билки към сиренцето, а може и да се намажат с жълтък и да се поръсят със семена…Вариации много.

Бележки:

  • Ако нямате брашно с набухвател добавете малко сода бикарбонат в тестото.
  • Ако не сте на безглутенов режим заменете безглутеновото брашно с ръжено, пълнозърнесто, брашно от лимец и т.н.
  • Ако във всяко рогче сложим по 40г сирене и имайки превид, че лененото брашно приемам за 1БПМ, то двете рогчета стават 4БПМ+5В, тъй като сиренето е с висока масленост.
  • Разточете върху намаслена или набрашнена повърхност, тъй като тестото е леко лепкаво.

Идеята за рогчетата е взета, и изменена, от Лора Аспарухова и FIT Sweet by Lori.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *