Запеканка с броколи и моцарела

Без глутен, 3 блока в Зоната (3ПМВ) ???

Белтъци – 35г; Мазнини – 12г; Въглехидрати – 29г; Калории – 360ккал.

Рецептата е нисковъглехидратна, подходяща за хора с инсулинова резистентност, диабет или на нискокалориен режим на хранене.

?За една порция са ви нужни следните продукти:
250г броколи – накъсано на малки розички
1 ч.ч. гъби – нарязани (90г)
80г лук – нарязан
1/2 ч.ч. камби – нарязани (60г)
1/4 ч.ч. нахут (40г), сварен или от консерва, отцеден и обелен (по желание)
3 белтъка (или 1 яйце+1 белтък)
50г моцарела лайт, настъргана
1 ч.л. майонеза лайт
1/2 ч.л. зехтин, екстравърджин
2 ч.л. нарязани бадеми

?Напръскайте подходяща тавичка/ глинен съд/касерола със спрей за готвене със зехтин. Смесете зеленчуците и ги разпределете в тавичката.
Смесете белтъците (яйцето), сиренето, майонезата и зехтина в отделна купа и залейте зеленчуците със сместа.
Поръсете бадемите отгоре.
Печете на 180 ° С за 35 до 40 минути.

Бон апети! ??

Бележки: 
?Чашата е с вместимост 220 мл.
?Чаена лъжица с вместимост 5 мл.

Рецептата е с превод и подобрения от: https://www.zonediet.com/recipe/broccoli-casserole/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *