Кексчета-бомбички в чашка

Кексчета-бомбички в чашка

Без глутен, без захар, 3 блока според диета Зоната  (3 ПМВ). Една режимна рецепта за високопротеинов десерт.

кексчета в чашка

 

Нужни продукти:

1 яйце + 1с.л. кисело мляко

стевия, около 1ч.л., може еритритол със стевия.

40г безглутеново брашно, при мен безглутенов микс

12-13г капки черен шоколад

120г Скир, подсладен с малко стевия

Ванилия по желание

шоколад за поръсване

 

Начин на приготвяне – бърз и лесен:

Разбивам яйцето с киселото мляко, добавям брашното и содата и разбивам до гладкост.

Добавям и капките черен шоколад, разбърквам леко, колкото да се поразбърка. Сипвам сместа в две чаши за чай и ги слагам едновременно в микровълнова – за 1 минута и половина на 700W.

Вадя кексчетата-кули от чашките, всяка част разрязвам на три блатчета и ги подреждам в чиния.

Овкусявам Скира с малко стевия и ванилия и разпределям върху всяко блатче по малко от получения крем. Е, не е много малко 🙂 .

Отгоре настъргах малко черен шоколад, около 3г (може да претеглите блокчето предварително, а може и да не се вживявате толкова в 3 грама поколад.

Оставям в хладилник, като така блатчетата леко попиват от крема и става ХО-РО-ШО, т.е. „делишъс” или „зер гут” 🙂 .

 

Бон апети!

 

Бележки:

  • Брашното може да е всякакво.
  • Скир може да замените с нискомаслена крем извара или Рикота. Обаче със Скир повече ми хареса 🙂 .
  • Може да пропуснете шоколада и да полеете бомбичките с 2 с.л. тахан или 10-ина броя натрошени ядки.
  • Две бомбички са един блок в Зоната (1ПМВ).

Разпределяне на продуктите по блокове:

  • Яйце 1П, Скир 2П. Общо 3П.
  • Брашно 3В.
  • Шоколадови капки 4М, шоколад 1М. Общо 5М, две повече заради обезмасления Скир.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *