Кексчета-бомбички в чашка
Без глутен, без захар, 3 блока според диета Зоната (3 ПМВ). Една режимна рецепта за високопротеинов десерт.
кексчета в чашка
без глутен
без захар
вегетарианско
Нужни продукти:
1 яйце + 1с.л. кисело мляко
стевия, около 1ч.л., може еритритол със стевия.
40г безглутеново брашно, при мен безглутенов микс
12-13г капки черен шоколад
120г Скир, подсладен с малко стевия
Ванилия по желание
шоколад за поръсване
Начин на приготвяне – бърз и лесен:
Разбивам яйцето с киселото мляко, добавям брашното и содата и разбивам до гладкост.
Добавям и капките черен шоколад, разбърквам леко, колкото да се поразбърка. Сипвам сместа в две чаши за чай и ги слагам едновременно в микровълнова – за 1 минута и половина на 700W.
Вадя кексчетата-кули от чашките, всяка част разрязвам на три блатчета и ги подреждам в чиния.
Овкусявам Скира с малко стевия и ванилия и разпределям върху всяко блатче по малко от получения крем. Е, не е много малко 🙂 .
Отгоре настъргах малко черен шоколад, около 3г (може да претеглите блокчето предварително, а може и да не се вживявате толкова в 3 грама поколад.
Оставям в хладилник, като така блатчетата леко попиват от крема и става ХО-РО-ШО, т.е. „делишъс” или „зер гут” 🙂 .
Бон апети!
Бележки:
- Брашното може да е всякакво.
- Скир може да замените с нискомаслена крем извара или Рикота. Обаче със Скир повече ми хареса 🙂 .
- Може да пропуснете шоколада и да полеете бомбичките с 2 с.л. тахан или 10-ина броя натрошени ядки.
- Две бомбички са един блок в Зоната (1ПМВ).
Разпределяне на продуктите по блокове:
- Яйце 1П, Скир 2П. Общо 3П.
- Брашно 3В.
- Шоколадови капки 4М, шоколад 1М. Общо 5М, две повече заради обезмасления Скир.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!