Кюфтенца с грах

Кюфтенца с грах

Без глутен, 10 блока в Зоната (10ПМВ). 90г въглехидрати в цялото ястия, 18г въглехидрат на порция.

кюфтенца с грах

 

Нужни продукти:

400г кайма смес (10П)  

540г грах (6В), в случая е замразен с марката на Кауфланд, 90г за 1В.

130г моркови (1В)

170г домати на кубчета, консерва (0,75В)

¼ глава лук, 40г, (0,25В)

2с.л. брашно в моя случай Безглутенов микс за всякакви цели (22г, 2В)

1с.л. мазнина (9М, другата,че и в повече от каймата).

 

Овкусих каймата с подправки – черен пипер, домашна чубрица, червен пипер на флейс и много малко риган. От нея направих 20 кюфтенца, всяко по 20г. 2 кюфтенца са 1П.

Нарязах морковите и лука на кубчета.

В тиган без мазнина запекох кюфтенцата от всички страни почти до готовност.

Вадя кюфтенцата, добавям мазнината и задушавам лука с морковите в нея, за около 3-4 минути.

Добавям граха, сол и литър вода. 10-ина минути след завиране добавям и кюфтенцата и варя до готовност на граха. Наложи се да доливам водичка за да не стане гъсто яденето, все пак е яхнийка.

Разбивам брашното в малко водичка и го слагам в ястието като бъркам да не стане на бучки. Бързо се сгъстява.

Давам му 2-3 минути и го махам от котлона.

Върви много с магданоз, но децата го недюлюбват…те всъщност хич не обичат подправки и както сте забелязали такива ползвам пестеливо и скрито 🙂 .

 

При сервиране в чинията слагам 180г отцедени зеленчуци (приемам за 2 блока въглехидрати), добавям чорбичка по желание и 8 кюфтенца за 4П или 6 кюфтенца за 3П.

Добавям 40г хляб за 4 блока и 20г хляб за 3 блока.

Това е.

 

Бон апети!

 

Безглутеново брашно за всякакви цели може да поръчате от тук: https://www.vegadietshop.com/hrani/bezglutenovi-brashna/doves-farm-white-flour-universal

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *