Мароканска салата
Една добра идея за лека постна вечеря , гарнирана с ? и ???
мароканска салата
веган
постно
Мароканска салата
Продукти:
1 (420 г) консерва нахут
200 г чери домати
2-3 печени чушки
1 авокадо
1-2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
няколко маслини
2 с. л. лимонов сок
3 ч. л. зехтин
сол, пресен джоджен по желание, смлян черен пипер
Приготвяне:
В купа за салата се смесват лимоновия сок и зехтина.
Прибавя се пресованият чесън и се разбърква добре.
Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
Нахутът се слага в гевгир, измива със студена вода и се отцежда добре.
Изсипва се в купата за салата заедно с нарязаната чушка и маслините.
Поръсват се с джоджен и магданоз.
Разбърква се внимателно и се поставя в хладилник поне за 1 час (може и повече).
Преди сервиране мароканската салата се украсява с нарязаните коктейлни домати и авокадото.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!