Няколко идеи за следобедна закуска от Скир с плодове
Най-лесното междинно хранене, богато на протеин, но и да съдържа плод, в същото време и да има полезни мазнини – това е комбинацията Скир с плод. Ползвам и пресни, и замразени плодове, каквото имам налично.
скир с плодове
без глутен
целиакия
диета зоната
Тук ще дам само някои идейки за това кой плод с коя мазнина се комбинира като вкус, Скира пък може да се замени с Рикота. Като обаче ще кажа, че това е моят вкус. Вашият може да споделите в коментар. 🙂
Всички рецепти са от по 2 блока в Зоната. Ако не се храните така, ползвайте само идеите и сами определете грамажа.
Скир с ананас и какаови зърна:
130г Скир
150г ананас
2ч.л. (12г) какаови зърна
Скир с ягоди и банан:
130г Скир
130г Ягоди
½ малък банан (около 40-45г)
2с.л. сусамов тахан
Скир с ягоди и манго:
130г Скир
130г ягоди
75г манго
2ч.л. (12г) натрошени какаови зърна
Скир с портокал и ананас:
130г Скир
½ портокал
75г ананас
4ч.л. кокосови стърготини или кокосов чипс (12г)
Скир с портокал и манго
130г Скир
½ портокал
75г манго
12 броя лешници
Плодовете се съчетават добре и с Рикота, като за да сте в Зоната лешниците са 6 броя.
Скир с ябълки и орехи:
130г Скир
200г ябълка
12г орехи
Канела по желание
Скир с тиква и орехи:
130г Скир
200г печена тиква
12г орехи, канела
Скир с тиква, орехи и мед:
130г Скир
130г сурова тиква, приготвена на пара
1ч.л. мед или 1с.л. петмез от фурми
12г орехи или 2с.л. сусамов тахан
Канела
Петмез от фурми може да поръчате от тук: https://www.vegadietshop.com/petmezi/date-molasses
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!