Овесена баничка на тиган
Без глутен, 3 блока в Зоната, за хора с диабет и ИР, при отслабване и фитнес хранене.
овесена баничка на тиган
без глутен
3 блока в зоната
Нужни продукти:
45г овесени ядки, в случая безглутенови
1 яйце
1пълна с.л. кисело мляко
80г сирене
1ч.л. мазнина.
Овесените ядки (3В) смилам в чопъра на едро брашно. Смесвам ги с яйцето (1П) и 1 пълна с.л. кисело мляко. Оставям сместа за около 20 минути да попият ядките. Добавям 80г изкиснато сирене (2П) и малко шарена сол и разбърквам отново. Изсипвам сместа в загрят тиган, напръскан със спрей олио за готвене (в случая кокосово), разстилам много бързо и акуратно сместа с мокра шпатула (иначе залепва) и пека на умерен огън под капак около 2-3 минути, това е докато сместа вече не мокрее отгоре. Внимателно обръщам баничката като междувременно отново пръскам тигана с мазнина. Малко като шесторъката Чандра, но с времето движенията се отработват 🙂 . Пека още толкова и готово.
Общо 3ПМВ.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!