Овесена баничка на тиган

Овесена баничка на тиган

Без глутен, 3 блока в Зоната, за хора с диабет и ИР, при отслабване и фитнес хранене.

овесена баничка на тиган

 

Нужни продукти:

45г овесени ядки, в случая безглутенови

1 яйце

1пълна с.л. кисело мляко

80г сирене

1ч.л. мазнина.

 

Овесените ядки (3В) смилам в чопъра на едро брашно. Смесвам ги с яйцето (1П) и 1 пълна с.л. кисело мляко. Оставям сместа за около 20 минути да попият ядките. Добавям 80г изкиснато сирене (2П) и малко шарена сол и разбърквам отново. Изсипвам сместа в загрят тиган, напръскан със спрей олио за готвене (в случая кокосово), разстилам много бързо и акуратно сместа с мокра шпатула (иначе залепва) и пека на умерен огън под капак около 2-3 минути, това е докато сместа вече не мокрее отгоре. Внимателно обръщам баничката като междувременно отново пръскам тигана с мазнина. Малко като шесторъката Чандра, но с времето движенията се отработват 🙂 . Пека още толкова и готово.

Общо 3ПМВ.

Бон апети!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *