Протеинови сладки с шоколад
Без глутен, 8 блока в Зоната (8ПМВ), с опция да са нисковъглехидратни.
Високопротеинови сладки, подходящи за вашия фитнес режим, диетичен режим, подходящи при диабет и преддиабет.
протеинови сладки
без глутен
кокосови сладки
целиакия
диета зоната
Нужни продукти:
2 яйца
120г нискомаслено крем сирене
4с.л. бадемово мляко, може друго
50г еритритол+1с.л. течна стевия
32г овкусен протеин на прах
75г оризово брашно
60г кокосово брашно, ползвам на „Био свят”
1 пакет бакпулвер
Около 20г черен шоколад без захар, натрошен
Как приготвих
Разбих яйцата с млякото и еритритола, да се разтопи еритритола. После добавих крем сиренето, стевията и протеина, да се смесят и да се разтвори протеина добре. Накрая добавих брашната с бакпулвера и разбърквах докато се получи гъста смес, но не може да се меси. Последно добавих натрошеният шоколад, като разбърквам леко с лъжица.
С леко намокрени ръце оформих малки топчета, които наредих в тавичка върху хартия за печене. Пекох на 220г градуса до готовност. Стават бързо, стойте в кухнята, не във Фейсбук 🙂 .
Изброих около 50 топчета.
Бележки:
- Цялата смес е 8 блока в Зоната.
- 6 топчета са 1 блок (1ПМВ), 12 са два блока – за междинно хапване.
- 12 топчета+200г кисело мляко за стабилна закуска от 3 блока.
- Ако ползвате само кокосово брашно ще имате нисковъглехидратни сладки. Няма да сте в Зоната.
Разпределение на продуктите по блкове:
- Яйца 2П, крем сирене 2П, протеин на прах 4П.
- Оризово брашно 6В, кокосово брашно 1,5В; 0,5В приех, че са от шоколада.
- Кокосово брашно 6М, шоколад 6М, в повече са заради протеина на прах.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!