Протеинови курабийки

Протеинови сладки с шоколад

Без глутен, 8 блока в Зоната (8ПМВ), с опция да са нисковъглехидратни.

Високопротеинови сладки, подходящи за вашия фитнес режим, диетичен режим, подходящи при диабет и преддиабет.

протеинови сладки

 

Нужни продукти:

2 яйца

120г нискомаслено крем сирене

4с.л. бадемово мляко, може друго

50г еритритол+1с.л. течна стевия

32г овкусен протеин на прах

75г оризово брашно

60г кокосово брашно, ползвам на „Био свят”

1 пакет бакпулвер

Около 20г черен шоколад без захар, натрошен

 

Как приготвих

Разбих яйцата с млякото и еритритола, да се разтопи еритритола. После добавих крем сиренето, стевията и протеина, да се смесят и да се разтвори протеина добре. Накрая добавих брашната с бакпулвера и разбърквах докато се получи гъста смес, но не може да се меси. Последно добавих натрошеният шоколад, като разбърквам леко с лъжица.

С леко намокрени ръце оформих малки топчета, които наредих в тавичка върху хартия за печене. Пекох на 220г градуса до готовност. Стават бързо, стойте в кухнята, не във Фейсбук 🙂 .

Изброих около 50 топчета.

 

 

Бележки:

  • Цялата смес е 8 блока в Зоната.
  • 6 топчета са 1 блок (1ПМВ), 12 са два блока – за междинно хапване.
  • 12 топчета+200г кисело мляко за стабилна закуска от 3 блока.
  • Ако ползвате само кокосово брашно ще имате нисковъглехидратни сладки. Няма да сте в Зоната.

 

Разпределение на продуктите по блкове:

  • Яйца 2П, крем сирене 2П, протеин на прах 4П.
  • Оризово брашно 6В, кокосово брашно 1,5В; 0,5В приех, че са от шоколада.
  • Кокосово брашно 6М, шоколад 6М, в повече са заради протеина на прах.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *