Палачинки с извара и луканка
Без глутен, 3ПМВ в Зоната, за хора с диабет и инсулинова резистентност
22г протеин и 27г въглехидрат в цялата порция.
палачинки
зоната
без глутен
Нужни продукти:
1 яйце
3с.л. прясно мляко
3 равни с.л. брашно (33г), в моя случай Безглутенов микс за всякакви цели
40г зърнеста извара Pilos
30г луканка.
Разбивам добре яйцето , млякото и брашното, да няма бучки. Добавям изварата и дребно нарязаната луканка.
В малък тиган изпичам 3 палачинки, като преди всяка пръскам със спрей за готвене.
И това е.
Бон апети!
Бележки:
- Безглутеново брашно за всякакви цели може да поръчате от тук: https://www.vegadietshop.com/hrani/bezglutenovi-brashna/doves-farm-white-flour-universal
- Може да ползвате друго брашно, но ще трябва да съобразите течността, освен това с готовите смеси палачинките не стават трошливи.
- Ако не сте на безглутенов режим може да ползвате 40-45г брашно от лимец, но ще се наложи да добавите малко водичка за да не е много гъста сместа.
- Разбивка по блокове: 1 яйце – 1П, 40г извара – 1П, 30г луканка – 1П; 33г брашно – 3В, спрея за готвене приемам 3М = 1ч.л. мазнина.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!