Пица с оризово брашно
Без глутен, 1БП3БВ в Зоната.
2 основи за пица, всяка по 3БВ1БП, в случая безглутенови
пица с оризово брашно
Безглутенов блат за пица
За тестото:
1 яйце
65г крем извара Pilos
90г брашно (аз ползвах оризово), смесено с малко сол и 1ч.л. бакпулвер
От горните продукти забъркваме меко тесто. Разделяме на две равни части и всяка част оформяме с ръце на блат за пица, директно в тавичката, върху хартия.
При мен се получиха с диаметър 16см., което си е приличен размер за закуска ?.
Отгоре наредете всичко, което желаете, може да е тип “изчисти хладилника”, а защо не и гурме ?.
Важна подробност: за да стане хрупкаво тестото първо запекох само блатовете за около 5-7 мин. на 250 градуса, в предварително затоплена фурна. После сложих отгоре плънката и запекох до готовност, горе долу още толкова.
Поради липса на голям избор, на едната сложих шунка, печена червена чушка, кисели краставички и ементал, а другата беше малко бг гурме ?- печени червени чушки, кисели краставички, австрийски колбас и камембер….шантава комбинация, но хич не беше лошо ?
Една пица е 1БП3БВ. Допълнете с още 2 блока протеин и 3 блока мазнини по избор.
Ако трябва да сме точни, брашното трябва да е 6х14г, но не мисля, че 6г ще извадят някого от Зоната.
Бележки:
- За да допълните блоковете до 3БПМВ върху всяка основа сложете още:
- 40г шунка, 30г зряла моцарела/кашкавал, 3 маслини и 1/2 ч.л. зехтин;
- малко спанак, смес от 1 яйце и 40г сирене/шунка;
- рукола, 1 яйце на кръгчета, 30г зряла моцарела;
- рукола, спанак, 60г камембер…
2. Брашното може да е типово, пълнозърнесто, от лимец, овесено или безглутеново като брашно от просо, от киноа, царевично, смес, но имайте предвид, че може да стане ронливо. Затова смятам, че 1равна ч.л. хуск ще спаси положението.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!