Пица с оризово брашно

Без глутен, 1БП3БВ в Зоната.

2 основи за пица, всяка по 3БВ1БП, в случая безглутенови

пица с оризово брашно

За тестото:
1 яйце
65г крем извара Pilos
90г брашно (аз ползвах оризово), смесено с малко сол и 1ч.л. бакпулвер

От горните продукти забъркваме меко тесто. Разделяме на две равни части и всяка част оформяме с ръце на блат за пица, директно в тавичката, върху хартия.
При мен се получиха с диаметър 16см., което си е приличен размер за закуска ?.

Отгоре наредете всичко, което желаете, може да е тип “изчисти хладилника”, а защо не и гурме ?.

Важна подробност: за да стане хрупкаво тестото първо запекох само блатовете за около 5-7 мин. на 250 градуса, в предварително затоплена фурна. После сложих отгоре плънката и запекох до готовност, горе долу още толкова.

Поради липса на голям избор, на едната сложих шунка, печена червена чушка, кисели краставички и ементал, а другата беше малко бг гурме ?- печени червени чушки, кисели краставички, австрийски колбас и камембер….шантава комбинация, но хич не беше лошо ?

Една пица е 1БП3БВ. Допълнете с още 2 блока протеин и 3 блока мазнини по избор.
Ако трябва да сме точни, брашното трябва да е 6х14г, но не мисля, че 6г ще извадят някого от Зоната.

Бележки:

  1. За да допълните блоковете до 3БПМВ върху всяка основа сложете още:

  • 40г шунка, 30г зряла моцарела/кашкавал, 3 маслини и 1/2 ч.л. зехтин;
  • малко спанак, смес от 1 яйце и 40г сирене/шунка;
  • рукола, 1 яйце на кръгчета, 30г зряла моцарела;
  • рукола, спанак, 60г камембер…

2. Брашното може да е типово, пълнозърнесто, от лимец, овесено или безглутеново като брашно от просо, от киноа, царевично, смес, но имайте предвид, че може да стане ронливо. Затова смятам, че 1равна ч.л. хуск ще спаси положението.

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *