Праз с яйца по Зоната

Праз с яйца по Зоната

3 или 4 блока според диета Зоната.

Без глутен, вегетарианско.

праз с яйца

Нужните продукти за една мъжка порция (4 блока в Зоната):

1 голям стрък праз (150г)

2 яйца+3 белтъка

1ч.л. с връх мазнина 🙂

За гарниране: 50г хляб, в случая без глутен, купичка таратор от 100г кисело мляко, водичка, краставици, чесън, копър.

Праза нарежете на дребно, задушете в мазнината с малко водичка (в началото е добре да е под капак), после чукнете яйцата, добавете белтъците, сол и разбърквайте докато стегнат яйцат. Туй то. Бързо, лесно, вкусно.

Бон апети!

 

Бележки:

  • За да имате дамска порция от 3 блока чукнете 2 яйца+1 белтък и намалете хляба на 30г. Тараторчето запазете 🙂 .
  • за 4 блока: яйца+белтък – 3,5П кисело мляко 0,5П; праз 1В + хляб 2,5В + кисело мляко 0,5В; мазнина 4М
  • за 3 блока: яйца+белтък – 2,5П  кисело мляко 0,5П; праз 1В +хляб 1,5В +кисело мляко 0,5В; мазнина 3М (нормална чаена лъжица).
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *