Фритата с шунка и зеленчуци

Фритата с шунка и зеленчуци

Без глутен, 6БПМ2В според диета Зоната. Подходяща за хора с диабет, ИР (преддиабет), за отслабване, при нисковъглехидратно хранене, фитнес хранене.

Фритата със зеленчуци

Нужни са ви следните продукти:

4 яйца – 4П

200г кисело мляко – 1ПВ

1 домат, 150г – ½ В

1 голяма чушка, 120г – ½ В

40г шунка – 1П

2ч.л. мазнина, при мен кокосово масло – 6М

Сол, черен пипер, магданоз или босилек по желание.

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с киселото мляко.

Зеленчуците и шунката нарежете на кубчета.

Смесете зеленчуците с яйчената смес, добавете сол, пипер, други подправки по желание.

Изсипете сместа в малка тавичка, намазнена с мазнината.

Печете във фурна на 200-220 градуса до готовност.

При сервиране може да поръсите с магданоз, при нас беше с босилек.

 

Това са две дамски порции, всяка по 3 блока Протеин и мазнини и един блок въглехидрати (3ПМ1В). Трябва да допълните с два блока въглехидрати по избор.

Аз заложих на 3 оризовки. Но вие може да допълните със:

  • 40г ръжен, пълнозърнест, лимецов хляб
  • с две филийки хляб Вита
  • с една филийка хляб Вита и чаша вино
  • с една филийка хляб Вита и 1 блок плод по желание и т.н.

Бон апети!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *