1-минутна шоколадова тортичка
Без захар, без глутен и без млечни продукти
Съставки:
Шоколадова тортичка
За тортичката:
1 яйце
2 супени лъжици неподсладено бадемово мляко
1/2 чаена лъжичка течна стевия
1 супена лъжица бадемово брашно
2 супени лъжици неподсладено какао на прах
1/4 чаена лъжичка сода, угасена в няколко капки лимонов сок или оцет
За шоколадовия сироп:
1 супена лъжица неподсладено какао на прах
1/2 супена лъжица разтопено кокосово масло
1 супена лъжица вода
1/2 ч.л. стевия
За сметаната:
1-2 с.л.кокосова сметана
няколко капки стевия
съвсем малко ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте заедно съставките за тортичката и изсипете сместа в намаслена чаша за чай.
Печете в микровълнова за 1 минута (може да се наложи допълнително 20-30 секунди в зависимост от вашата микровълнова печка).
Може да изпечете на 180 градуса за 10 минути в нормална фурна или докато клечка за зъби, забодена в центъра излезе чиста.
Смесете съставките на шоколадовия сироп в малка купа. Подсладете кокосовата сметана със стевията, добавете и ванилията и разбийте добре.
В оригиналната рецепта сметаната се слага върху тортичката и се залива със сиропа. Но може и да разрежете тортичката на два или три блата, да сложите по малко сметана между тях и отгоре да залеете с шоколадовия сироп.
И в двата случая обаче хапнете с удоволствие и без мярка!
Рецептата е преведена и коригирана от www.sugarfreemom.com
Снимка: Pixabay
Looks tasty!!! I have recently tried to cut out a bunch of carbs. It’s amazing how many thing have so much sugar in them! As I am also trying to lower down my blood sugar, as I am pre-diabetic. It’s good thing that I’m still able to enjoy my favorite chocolate cake, with the recipe you’ve shared. Thank you!!
I’m glad you like it!