Бадемови бисквитки

Бадемови бисквитки с ягоди

Без глутен, с опция да бъдат без захар.

бадемови бисквитки

Едно го мислих, друго излезе 🙂
Идеята на цеденото мляко и ягодите беше да се получи аромат и вкус на йогурт с ягоди. Е, не стана 🙂 .
Но пък добре се получиха и си бяха много вкусни.

За това сладко удоволствие са ви необходими:
2 яйца
2 с.л. с връх кафява захар + малко стевия за още сладост
50г масло
100г цедено кисело мляко
4-5 пресни ягоди
1 пакет бакпулвер
2 с.л. с връх оризово брашно
150г бадемово брашно
Безглутеново брашно, готов микс, за омесване на меко тесто (аз ползвах безглутенова смес за бял хляб на Doves Farm).

Разбийте добре яйцата със захарта, добавете маслото, цеденото мляко, нарязаните ягоди и пасирайте всичко добре до гладка смес.

Опитайте на вкус и добавете още течна стевия докато ви хареса на сладост.

Добавете оризовото брашно и бакпулвера, разбъркайте и добавете и бадемовото брашно.
Разбъркайте отново и почнете да добавяте по малко от безглутеновия микс докато получите меко тесто, което да може да се меси. Оставете го да почине за десетина минути в хладилник.

Вземете част от тестото, а другата част оставете в хладилника. Разточете на тънка кора (при мен беше около 5 мм) и с формички изрежете фигурки.

Сложете в предварително загрята фурна на 170 градуса и печете до готовност. Тъй като са тънички се изпичат бързо, така, че внимавайте 🙂

Какво направих аз?

Една част от тестото, след като разточих, поръсих с филирани бадеми, разточих леко и едва след това изрязах бисквитките.

Останалата част, изрезките от същото тесто, направих на топка и така бадемите се размесиха вътре в тестото. Изрязвах формички и оформях отново топка и така вторият вид бисквитки беше вътре с бадеми.

Вие може да експериментирате както решите.

Насладете се на хрупкавите бисквитки с чаша кафе, със следобеден чай, а защо не и с яйрян.

Важни бележки:

– Различните безглутенови брашна поемат различно количество течност, затова не давам точно количество на безглутеновия микс.
– Може да не ползвате стевия, а да добавите още кафява захар, кокосова захар или друг подсладител.
– Ако не искате да ползвате захар, увеличете количеството на стевията или ползвайте друг подсладител по желание.
– Ако искате по-меки бисквити разточете тестото на по-дебела кора.
– Ароматът на ягоди се усещаше добре докато бисквитките не се опекоха. После остана един такъв…далечен аромат 🙂 . Та си мисля, че една есенция ягода би свършила чудесна работа. Както и парченца шоколад…може би…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *