Протеинова палачинкова торта със сладко от боровинки и орехи
Тъй като се оказа доста успешна, на тази тортичка ще посветя цяла една страница. Всъщност, това е за по-лесно намиране на рецепетата с търсачката. Тъй като беше част от дневно меню, снимката не еот най-добрите, но в скоро време и това ще се промени 🙂
Тортичката е без глутен, без млечни, без захар, 2ПМВ, т.е. два блока в Зоната
протеинова торта
без глутен
без захар
без млечни
нисковъглехидратен
палачинкова торта
…
За палачинката ми трябваше:
1 яйце, 60мл кокосово мляко, 1с.л. веган протеин /10г/, 1с.л. оризово брашно /13-14г/.
Разбивам всичко и изпичам една палачинка в голям тиган без мазнина.
…
За сладкото:
80г боровинки, в случая замразени, но може и пресни, малко водичка и еритритол на вкус.
Слагам боровинките с малко водичка и подсладителя на котлона и варя на умерен огън да се посгъстят.
…
За поръсване: 2с.л. натрошени орехи
…
Режа палачинката на триъгълници, между тях слагам сладкото и отгоре поръсвам с орехите.
…
Оставете да престои известно време – сладкото се разтича и сиропира блатовете, като се получава ммм… невероятен вкус.
Бон апети
…
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!