Зелева гозба в глинен съд
Нисковъглехидратно ястие, без глутен, 12БПМ+6В в Зоната.
Зелева гозба в глинен съд
без глутен
диета зоната
За тази сгряваща гозба са ви нужни следните продукти:
900г прясно зеле
350г мляно телешко месо (или 500г кайма, но с малко мазнини)
400г домати от консерва
150г моркови
4 ч.л. зехтин или олио от авокадо
2 скилидки чесън
сол, пипер, дафинов лист по желание.
Размесете добре каймата с доматите (на кубчета или намачкани). Зелето нарежете на ивици, моркова и чесъна на кръгчета.
В тенджера сложете мазнината и задушете за кратко в зехтина нарязаните скилидки чесън, само да си пуснат аромата. После добавете каймата с доматите и задушавайте докато каймата стане на трохи. Добавете морковите, зелето, 2 чаши вода, подправките и гответе само докато зелето се смали.
Прехвърлете в глинен съд, сложете в студена фурна, включете първоначално на 250 градуса, а след като заври на 160-180 градуса и печете на бавен огън поне два часа.
Насладете се на гозбата с филийки препечен хляб. На всекиму според потребностите! 🙂
Бележки:
- Според диета Зоната това са 12БПМ + 6БВ, т.е. 4 порции по 3БПМ и 1,5БВ.
- Ако се храните по Зоната към всяка порция добавете по филийка и половина хляб Вита, Бонус, Тонус или 30г ръжен или пълнозърнест хляб.
- Ако сте на безглутенов режим хлябът е безглутенов.
Цялото ястие съдържа 97г белтъци, 30г мазнини и 54г въглехидрати.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!