Омлет с карфиол и кашкавал

Омлет с карфиол и кашкавал

Без глутен, с опция да бъде без млечни, 3П2В3М според диета Зоната.

омлет с карфиол

Нисковъглехидратен, вегетариански обяд, с опция да бъде кето. Подходящ е за диета, при инсулинoвa резистентнoст, диaбeт, подходящ за хранене според диета Зоната.

.

Нужни продукти:

  • 150г карфиол
  • 2 яйца
  • 30г кашкавал, настърган
  • 1,5 с.л. царевично брашно, 20г
  • Сол, черен пипер, млян кориандър
  • 1ч.л. мазнина

Карфиола сварявам и отцеждам, накъсвам на много дребно.

Разбивам яйцата с кашкавала и брашното, подправям с подправките.

Добавям и карфиола, разбърквам добре.

В нагрят тиган слагам мазнината, огънят е умерен, и сипвам омлета.

Изпичам от едната страна, обръщам с голяма шпатула и изпичам и от другата страна.

.

Цялата порция е 3 блока протеин и мазнини и два блока въглехидрати. Нужен е още блок въглехидрати за допълване.

  • Това може да е салата от 150г домати, краставици, 1 печена чушка – общо 1В.
  • Може да е зелена салата с 40-50г царевица или сварен нахут – 1В, зелениите не броя.
  • Може да хапнете плод за десерт, а защо не и нещо сладичко.
  • И под секрет – чаша вино 🙂

.

Ако се храните без млечни продукти заменете кашкавала с два белтъка или още едно яйце. Ако е яйце, калориите ще са повече.

Ако сте на кето хранене, пропуснете брашното.

.

Разпределение по зонови блокове:

  • Протеин – яйца 2П, кашкавал 1П
  • Въглехидрати – карфиол 0.5В, брашно 1.5В
  • Мазнини – 3М
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *