Омлет с карфиол и кашкавал
Без глутен, с опция да бъде без млечни, 3П2В3М според диета Зоната.
омлет с карфиол
без глутен
без млечни
диета Зоната
кето
нисковъглехидратно
Нисковъглехидратен, вегетариански обяд, с опция да бъде кето. Подходящ е за диета, при инсулинoвa резистентнoст, диaбeт, подходящ за хранене според диета Зоната.
.
Нужни продукти:
- 150г карфиол
- 2 яйца
- 30г кашкавал, настърган
- 1,5 с.л. царевично брашно, 20г
- Сол, черен пипер, млян кориандър
- 1ч.л. мазнина
Карфиола сварявам и отцеждам, накъсвам на много дребно.
Разбивам яйцата с кашкавала и брашното, подправям с подправките.
Добавям и карфиола, разбърквам добре.
В нагрят тиган слагам мазнината, огънят е умерен, и сипвам омлета.
Изпичам от едната страна, обръщам с голяма шпатула и изпичам и от другата страна.
.
Цялата порция е 3 блока протеин и мазнини и два блока въглехидрати. Нужен е още блок въглехидрати за допълване.
- Това може да е салата от 150г домати, краставици, 1 печена чушка – общо 1В.
- Може да е зелена салата с 40-50г царевица или сварен нахут – 1В, зелениите не броя.
- Може да хапнете плод за десерт, а защо не и нещо сладичко.
- И под секрет – чаша вино 🙂
.
Ако се храните без млечни продукти заменете кашкавала с два белтъка или още едно яйце. Ако е яйце, калориите ще са повече.
Ако сте на кето хранене, пропуснете брашното.
.
Разпределение по зонови блокове:
- Протеин – яйца 2П, кашкавал 1П
- Въглехидрати – карфиол 0.5В, брашно 1.5В
- Мазнини – 3М
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!