Чили кон карне

Чили кон карне

Без глутен, без яйца и без млечни продукти.

За тези, които се хранят по Зоната ястието е от 8 блока, вижте бележките за 6 блока.

чили кон карне

 

Нужни продукти за две порции:

320г кайма

300г домати на кубчета, може от консерва

100г царевица

250г червен боб от консерва, при мен бяха 3 вида боб (такава имах 🙂 )

1с.л. зехтин

Сол, червен и черен пипер, лют пипер или чили подправка (за тези, които обича люто 🙂 ).

 

Начин на приготвяне:

В мазнината задушавам каймата с малко водичка да се пораздроби.

След като побелеее, добавям доматите и още малко водичка, както и сол.

Оставям да поври 10-ина минути на слаб огън, после добавям царевицата и боба, подправките и оставям за още 5 минути.

И…това е.

 

Бон апети!

 

Бележки:

  • Цялото ястие е от 8 блока в Зоната, което са две порции от по 4 блока. Подходящо е за основно хранене.
  • За 6 блока, т.е. две порции по 3 блока, разпределих така: 250г кайма, 250г домати, 75г царевица и 180-190г червен боб.
  • Какви са блоковете:

За 8 блока: 8П от каймата, 1В домати; 2В царевица, 5В боб, 8М зехтин;

 За 6 блока: 6П кайма; 0.75В домати (ако е консерва смятайте по етикет); 1.5В царевица; 3.75В  боб, 6М зехтин.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *