Чили кон карне
Без глутен, без яйца и без млечни продукти.
За тези, които се хранят по Зоната ястието е от 8 блока, вижте бележките за 6 блока.
чили кон карне
без глутен
целиакия
диета зоната
Нужни продукти за две порции:
320г кайма
300г домати на кубчета, може от консерва
100г царевица
250г червен боб от консерва, при мен бяха 3 вида боб (такава имах 🙂 )
1с.л. зехтин
Сол, червен и черен пипер, лют пипер или чили подправка (за тези, които обича люто 🙂 ).
Начин на приготвяне:
В мазнината задушавам каймата с малко водичка да се пораздроби.
След като побелеее, добавям доматите и още малко водичка, както и сол.
Оставям да поври 10-ина минути на слаб огън, после добавям царевицата и боба, подправките и оставям за още 5 минути.
И…това е.
Бон апети!
Бележки:
- Цялото ястие е от 8 блока в Зоната, което са две порции от по 4 блока. Подходящо е за основно хранене.
- За 6 блока, т.е. две порции по 3 блока, разпределих така: 250г кайма, 250г домати, 75г царевица и 180-190г червен боб.
- Какви са блоковете:
За 8 блока: 8П от каймата, 1В домати; 2В царевица, 5В боб, 8М зехтин;
За 6 блока: 6П кайма; 0.75В домати (ако е консерва смятайте по етикет); 1.5В царевица; 3.75В боб, 6М зехтин.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!