Бургер без глутен

Най-бързият бургер

Без глутен, без мая, 3БПМВ, за времето, когато няма време 🙂
Всеки един бургер е 3 блока според диета Зоната (3БПМВ)

бургер

За 4 броя питки:
1 яйце
100г кисело мляко
1 с.л. зехтин
½ равна кафена лъжичка сол
150г безглутеново брашно с набухвател.

Смесвате всички продукти добре, оформяте 4 питки и слагате да се пекат в тавичка върху хартия за печене – затоплена фурна, 200 градуса, до готовност.

Докато питките се пекат, пригответе бургерите.

За бургерите:
360г кайма смес, без добавки и Е-та
чубрица и малко ситно нарязан лук.
Омесвате добре всичко.
Разточвате каймата между две парчета фолио за свежо съхранение.
С малка купа изрязвате големи кръгли бургери (големината да е малко по-голяма от питките, защото при печенето ще се свият) и изпичате на грил тиган.

Останалото е по желание или по инерция:
* питка, маруля, бургер, доматче, домашна майонеза и червен лук за нея
* питка, айсберг, кисела краставичка, бургер, доматче, горчица, червен лук и малко моцарела за него.

Бон апети!

Бележки:
– ако не сте на безглутенов режим може да ползвате брашно от лимец, като количеството му е 170г (12БВ). Трябва да добавите и набухвател – сода или бакпулвер;
– каймата е мляно месо, смес телешко и свинско, нетлъсто;
– киселото мляко и другите зеленчуци в бургера са малко като количество, което пренебрегвам в сметките по Зоната.
– Ако се храните по Зоната, не добавяйте повече мазнина. Заменете майонезата със сос от кисело мляко, малко горчица и подправки по желание.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *