Нисковъглехидратни бейгъли от моцарела
Без глутен, с високо съдържание на протеин, с 40г въглехидрати на цялата смес.
При мен се получиха 14 малки бейгълчета, всяко от които съдържа 4г белтъци, 6г мазнини, 3 г въглехидрати и 50 ккал.
бейгъли
без глутен
нисковъглехидратни
За тези малки, симпатични бейгъли са ви нужни:
180г настъргана моцарела
2 с.л. (около 60г) крем сирене
1 яйце
50г бадемово брашно
30г безглутеново брашно, смес
малко сол
1 пакет бакулвер
Моцарелата и крем сиренето сложете в подходящ съд и разтопете в микровълнова фурна за минута. Извадете, разбъркайте и ако има нужда пуснете за още максимум 30 секунди.
Извадете, разбъркайте добре и добавете яйцето, бакпулвера, солта и бадемовото брашно. Смесете всичко добре и оставете в хладилник да се охлади.
След това омесете охладеното тесто с безглутеновото брашно докато се образува меко тесто.
Късайте топчета от тестото, оформете по-дебели пръчици, съединете двата края на пръчиците и оформете гевречета.
Наредете ги в тавичка върху хартия за печене и печете на 220 градуса до готовност.
Няма да ви казвам какъв аромат се разнесе из кухнята .
Съчетават се чудесно както с айрян, така и със сладко от ягоди.
Бележки:
* Оригиналната рецепта е само с бадемово брашно, което ги прави подходящи за кето режим. Но поради високото съдържание на мазнини предпочетох част от бадемовото брашно да заменя с безглутеново брашно смес.
* Бадемовото брашно може да замените с кокосово, но имайте предвид, че то ще даде леко сладък вкус на гевречетата.
* Ако не сте на безглутенов режим може да замените безглутеновото брашно с лимецово, смятам, че ще се получи добре.
* Ако яйцето ви е по-голямо може да се наложи да добавите още брашно, вие решете какво.
Оригиналната рецепта вижте тук: https://www.ditchthecarbs.com/keto-mozzarella-dough-bagels/?fbclid=IwAR3ivwXbnuIM0QYpi2ypMdU3tX35oxaznBDp7mtAHdxaA1BMTkzAZ3puJyA
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!