Мъфини с просо и сирене

Mъфини с просо и сирене

Вкусни мъфини с опция да бъдат без глутен.

без глутен

Необходими са ви:
1 яйце
2 с.л. с връх кисело мляко
2 с.л. овесено брашно (или смлени овесени ядки)
4 с.л. с връх сварено просо
50 г натрошено сирене
1/2 кафена лъжичка сода бикарбонат
сол, ако има нужда
малко чубрица и малко червен пипер няма да му навредят.

✏️Разбиваме яйцата, добавяме млякото, после овесеното брашно, просото (което сварих в телешки бульон и стана мммм), содата, натрошеното сирене (може да заместите с Cottage ), подправките.
Разпределяме в намазнени формички за мъфини (ако ползвате хартиени кошнички имайте предвид, че мъфините залепват) или силиконови и печем във фурна с вентилатор на 160-170 градуса.

Наложи се да повторя, защото се оказаха изключително вкусни, както топли така и студени.  ?

Бележки:
– Ако сте на безглутенов режим и не ползвате овесени ядки без глутен, може да ги замените със смлени ядки от елда или киноа.

Бон апети и слънчев ден! ☀️

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *