Бухтички с хамон и броколи

Бухтички с хамон и броколи

Бухтички с хамон и броколи е идеалната рецепта за закуска според мъжката половина в семейството, че и според дребното 🙂 .

бухтички с хамон и броколи

–рецепта без глутен
–високопротеинова и нисковъглехидратна
–една бухтичка съдържа само 9г въглехидрати

Всичко това е предпоставка тази рецепта да се ползва с успех от фитнес любители и всички на диета за отслабване.

Мисля, че брашното би могло да е нахутено или микс нахутено с брашно от лупина, за да вдигнем още повече съдържанието на протеин в бухтичките. Така ще станат с по-малко въглехидрати и ще бъдат добри и за хора с диабет и проблеми с инсулина.

За 9 бухтички (една тава) ви трябват.
За тестото:
250мл топла вода,
1ч.л суха мая за хляб,
1ч.л захар, при мен палмова,
1/2 ч.л сол, може и по-малко, зависи колко солени са продуктите от плънката
130г брашно, при мен пшенично ултра безглутеново, но може всякакво.

За плънката:
5-6 слайса хамон (или прошуто, шунка, луканка…)
шепа пушен кашкавал, може обикновен
шепа сварено броколи
Всичко нарязано на дребни кубчета
По рецепта имаше и сушени домати.

Разбърквам маята във водата със сол и захар докато се разтвори и добавям постепенно брашното.
Трябва да се получи консистенция по-гъста от боза, по-рядко от кексово тесто.
Слагам във фурната на 50 градуса да втасва – докато увеличи обема си и се образуват множество мехурчета.
После добавям плънката и разбърквам добре.
С голяма лъжица загребвам от сместа и сипвам купчинки в тава, постлана с хартия за печене.
Поливам със зеленчуково олио, да има  , и слагам да се пече във вече загрятата фурна на 250 градуса. Пека до приятен загар.
По рецета бухтичките се пържат в много мазнина. Предполагам ще са и по-вкусни

Щом дребното ги хареса, а тя тестено не яде, значи стават 🙂 .

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *