Бъркани банички с шунка и сирене
Без глутен, 3 блока според диета Зоната.

Бъркани банички с шунка и сирене
безглутенови банички
диета зоната
без глутен
бъркани банички
За 3 сравнително големи банички са ви нужни следните продукти:
1 яйце
3с.л. кисело мляко
45г ядки от елда
60г шунка
60г сирене
Много малко сол
1 равна кафена лъжичка сода за хляб
½ малка чушка за свежест (по желание)
10г семена от черен кимион (или други)
Начин на приготвяне
Разбивате яйцето с киселото мляко (като оставите ½ ч.л. от него за угасяване на содата) и добавяте ядките от елда.
Оставяте за 10-ина минути да набъбнат ядките и сместа да се посгъсти.
След това добавяте содата, разбита в заделеното мляко, ситно нарязаната шунка и натрошеното сирене.
По желание може да добавите нарязана чушка, придава свежест и много добър вкус.
Смесвате всичко добре и оформяте 3 банички върху хартия за печене. Аз ползвах формички за тарталети за по-лесно разпределяне.
Печете на фурна до готовност. Време отново не давам поради факта, че всяка фурна е с различна мощност и времето за печене е различно.
Бележки:
- Вместо ядки от елда може да ползвате овесени ядки или брашно от лимец.
- Вместо семена черен кимион може да поръсите с други семена.
- Една баничка е един блок в Зоната, 3 броя са за голяма закуска или пък 2 броя с 200г кисело мляко.
- Разпределение на блоковете:
протеин – 1П от яйцето, 1.5 от шунката, 1.5П от сиренето – общо 3П;
въглехидрати: 2В от ядките от елда – общо 3В;
мазнини: 3М от семената черен кимион
чушката не броя, прекалено малко е за да се смята.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!