Бъркани банички с шунка и сирене

Бъркани банички с шунка и сирене

Без глутен, 3 блока според диета Зоната.

Бъркани банички с шунка и сирене

Бъркани банички с шунка и сирене

безглутенови банички

 

За 3 сравнително големи банички са ви нужни следните продукти:

1 яйце

3с.л. кисело мляко

45г ядки от елда

60г шунка

60г сирене

Много малко сол

1 равна кафена лъжичка сода за хляб

½ малка чушка за свежест (по желание)

10г семена от черен кимион (или други)

 

Начин на приготвяне

Разбивате яйцето с киселото мляко (като оставите ½ ч.л. от него за угасяване на содата) и добавяте ядките от елда.

Оставяте за 10-ина минути да набъбнат ядките и сместа да се посгъсти.

След това добавяте содата, разбита в заделеното мляко, ситно нарязаната шунка и натрошеното сирене.

По желание може да добавите нарязана чушка, придава свежест и много добър вкус.

Смесвате всичко добре и оформяте 3 банички върху хартия за печене. Аз ползвах формички за тарталети за по-лесно разпределяне.

Печете на фурна до готовност. Време отново не давам поради факта, че всяка фурна е с различна мощност и времето за печене е различно.

 

Бележки:

  • Вместо ядки от елда може да ползвате овесени ядки или брашно от лимец.
  • Вместо семена черен кимион може да поръсите с други семена.
  • Една баничка е един блок в Зоната, 3 броя са за голяма закуска или пък 2 броя с 200г кисело мляко.
  • Разпределение на блоковете:

протеин – 1П от яйцето, 1.5 от шунката, 1.5П от сиренето – общо 3П;

въглехидрати: 2В от ядките от елда – общо 3В;

мазнини: 3М от семената черен кимион

чушката не броя, прекалено малко е за да се смята.

 

Бон апети!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *