Оризови банички с шунка и тофу

Без глутен и без млечни продукти, 3 блока в Зоната.

Всъщност, баничките ми бяха в два варианта – с яйце, шунка и тофу и с яйце и сирене. Ще започна с основните обаче. А именно тези с шунка и тофу.

Безглутенови банички

За 3БПМВ в Зоната ви трябват следните продукти:

1 яйце, 40г шунка, 40г твърдо тофу, 40г оризови кори (4 броя кори от тези: www.vegadietshop.com), малко сол и малко самардала, 1ч.л. мазнина.

Начин на приготвяне:

  • Разбийте яйцето и към него добавете шунката на дребни кубчета и настърганото тофу, солта, самардалата. разбъркайте добре.
  • Вземате една кора, намокряте я в съд с топла вода докато поомекне и след това слагате 1/4 от плънката. завивате двата края към средата и след това навивате другите два кря пак към средата, но да се припокрия, така, че да не изтече плънката. Така се оформя едно завито рулце, пълно с плънка.
  • Нареждате рулцата в тавичка върху хартия за печене, поливате с 1ч.л. мазнина по избор и печете в умерена фурна до приятен загар на баничките.

Получиха се ЧУДНИ – хрупкави и в същото време сочни, с приятен аромат на самардала.

 

Банички с яйце и сирене, 3БПМВ:

1 яйце, 2 с.л. кисело мляко, 80г сирене, 40г оризови кори, 1ч.л. масло.

Начинът на приготвянето им е абсолютно същият като на тези с шунка и тофу, разликата е само в плънката. Намокряте корите, слагате плънка, завивате, слагате в тавичка, поливате с маслото и печете. 🙂

Остава ми само да ви пожелая Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *