шоколад

Домашни шоколадови изкушения

Приготвени без добавки, но с много любов…

Предлагам ви няколко варианта за домашно приготвени шоколадови сладости, за моментите, когато не може да устоите на желанието за сладко или просто защото…е неделя…

Домашни шоколадови изкушения

Домашен течен шоколад

Вариант 1: Една мерителна лъжица суроватъчен протеин на прах (нашия е ванилия, подсладен със стевия), 3 с.л. какао на прах, 2-3 ч.л. сироп от агаве, кленов сироп, петмез от рожков или мед, малко прясно мляко.
Разбъркайте сухите продукти, добавете подсладителя и малко мляко и бъркайте докато стане с гъстота, която ви харесва. Млякото добавяйте на порции, лъжичка по лъжичка. Накрая добавете 10-ина натрошени лешника, бадема, или какаови зърна. Подсладителя е на вкус, но не прекалявайте.

Вариант 2: Една мерителна лъжичка суроватъчен протеин на прах, 3 с.л. какао на прах, 2-3 ч.л. сироп от агаве, кленов сироп, петмез от рожков или мед, 2 чаени лъжички фъстъчено масло, малко прясно мляко.
Принципа е същия – разбърквате всичко, като добавяте млякото на порции.

Шоколадов чия пудинг – с опция да бъде без млечни продукти

Съставки за 3-4 порции:
2 1/2 чаши прясно мляко, 1/2 чаена чаша чия семена , 6 супени лъжици какао на прах, стевия на вкус или 1-2с.л. мед, кленов сироп, петмез от рожков, агаве (също на вкус), ванилия, щипка сол.

Залейте семената от чия с топлото мляко и бъркайте около минута. Ще видите как набъбват и сместа се сгъстява (а може да накиснете от вечерта, в хладилник). След това добавете останалите съставки и разбъркайте добре, докато сместа стане много гладка. Насипете в стъклени чашки и съхранявайте в хладилник.

Отгоре може да поръсите с кокос, нарязани ядки, натрошен черен шоколад или какаови зърна, пукан амарант…

Ако сте на режим без млечни, заменето кравето мляко с кокосово, бадемово или друго.

Enjoy!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *