супа леща

Италианска супа с леща

Подходяща за пости и с невероятен аромат.

Понеделник е ден за леща, но не каква да е а постна и италианска.

Италианска супа с леща

Необходими продукти за 4 порции:

4 чаени лъжици зехтин
1 1/2 чаши нарязани на кубчета моркови
1 1/2 чаши нарязан на кубчета жълт лук
1 1/2 с.л. смлян чесън
400 мл зеленчуков бульон
1 кeн (или 400г) домати на кубчета
1 3/4 чаша кафява леща, почистена и измита
1 1/2 ч.л. сух босилек
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. суха мащерка
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 1/2ч.ч. тиквички на кубчета
2 чаши нарязан спанак
1 супена лъжица пресен лимонов сок

Загрейте зехтина в голям тиган до средно висока температура. Добавете морковите и лука, гответе около 2 минути и след това добавете чесъна. Малко след това добавете зеленчуковия бульон и доматите. Изчакайте да заври и добавете лещата, босилека, ригана, мащерката и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Оставете отново да заври, намалете котлона на слаб огън, покрийте и гответе около половин час, до готовност на лещата, като разбърквате от време на време. Добавете тиквичките и спанака и оставете да се готвят 10-ина минути . Накрая добавете лимонов сок и ако е нужно още малко вода до желаната от вас гъстота на ястието.
Тези, които не постят могат да сервират супата топла, поръсена с настърган пармезан.

Превод и още добри идеи от https://www.cookingclassy.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *