Нисковъглехидратен сладкиш с вишни
Кето десерт без глутен, без захар, без млечни продукти. Подходящ за хора с диабет, инсулинова резистентност (преддиабет), при кето хранене, при ВМНВХ.
кето сладкиш с вишни
нисковъглехидратен десерт
без глутен
без млечни
без захар
Десерта е с брашна микс – бадемово и брашно от лупина. Вие може да го направите само с бадемово брашно, но ще обясня защо аз НЕ искам да е така.
- Ползвам брашно от лупина, защото се оказа много добро при направата на кето и безглутенови десерти. Освен това е с цели 40г протеин и само 12г мазнини, за разлика от бадемово, което е с 54г мазнини.
- Ако ползвате само бадемово брашно се вдигат много мазнините и калориите, десерта става високомазнинен, кето, но висококалоричен. Освен това не е подходящ за прегъната и проблемна жлъчка, както и при недобро усвояване на мазнините.
- Предпочитам десерти с повече протеин и затова заложих на брашното от лупина и добавих чист грахов протеин. Веган протеина е с 80г Белтък. Който желае може да го пропуснете и да сложи още малко брашно по избор.
- Ако разделите десерта на 8 парчета, 8 големи парчета 🙂 , всяко ще има около 11г Протеин, 12г Мазнини, 3г Въглехидрати и 173 ккал.
А сега дойде време и за рецептата.
Нужни продукти за 8-10 парчета:
3 яйца
100мл овесено мляко (може кокосово или ядково)
4с.л. еритритол+15 капки сукралоза (или стевия на вкус)
½ пакет бакпулвер, ванилия
130г бадемово брашно от бланширани бадеми
50г брашно от лупина
20г грахов протеин
Шепа вишни (около 100-120г), при мен замразени
Начин на приготвяне:
Разбих добре течните съставки и подсладителя.
Към тях добавих бакпулвера и ванилията, а после брашната и протеина.
Сипах сместа в силиконова форма за кекс и отгоре разпределих вишните.
Пекох на 220-230 градуса до готовност, даже малко повече, защото го забравих…леко…
Получи се един много вкусен десерт, който е само с по 3 г нетни въглехидрати на парче. И то с овесено, т.е. въглехидратно мляко.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!