мляко с грис

Mляко с оризов грис и малини

Без глутен, с опция да бъде и без млечни продукти.

мляко с грис

Преди време приготвих този десерт в къщи и дружно го сложихме в топ 10 на домашните десерти. На всичко отгоре се приготвя лесно и бързо.

Нужните ви продукти:
500мл мляко, 3 с.л.оризов грис, подсладител на вкус (кафява захар, мед, кленов сироп, стевия), ванилия, 200г малини, може и замразени.

Малините се разпределят в купички, поръсват се с 1ч.л.равна кафява захар и се оставят да престоят около час. След това млякото се слага на котлона и като заври се добавя гриса като се бърка постоянно да не загори. Когато се сгъсти се дръпва от котлона и се добавя подсладителя и ванилията като се бърка с тел за разбиване 5 мин. Разлива в купичките върху малините и се оставя да се охлади добре.
Сервира се обърнат в чинийка с добро настроение!
P.S. Количеството грис може да варира в зависимост от желаната гъстота на десерта. Като подсладител ползвах стевия с еритритол на кристали. При диета без млечни заменете кравето мляко с ядково или кокосово.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *