Мини тортички “Черно и бяло”
Без глутен, с опция да бъдат нисковъглехидратни.
кексче
мъфин
без глутен
мини тортички
Петнайсет минути е времето, за което тези малки, симпатични и килнати на една страна топчовци бяха готови.
Ето и нужните ви продукти.
Мини тортички за петнайсет минути:
За блатчетата:
2 яйца
50г тахан (при мен беше обери бурканчетата – 25г тиквен тахан и 25г фъстъчено масло)
75г смес тахан с петмез (аз имах купена такава, но вие може да сложите 50г тахан и 25г петмез от рожков)
1с.л.какао
1/2 ч.л. сода, угасена с малко лимонов сок или оцет
ванилия по желание, но за мен беше достатъчно ароматно.
За крема:
130-150г сладкарска извара “Pilos”
2ч.л. мед
Отново не сложих ванилия за да запазя аромата на меда.
Разбийте добре яйцата, добавете тахана и петмеза и разбийте отново.
Прибавете останалите продукти и разбъркайте хубаво.
Изсипете сместа поравно в две чаени чаши и ги сложете в микровълнова фурна за по минута и половина на 700-750 W или докато клечка за зъби забита в центъра излезе суха.
Извадете чашките от фурната, оставете леко да се охладят и извадете от тях получилите се кексови кулички. Охладете още малко.
Разрежете всяка куличка на 4 блатчета.
Докато кексчетата се изпичат пригответе крема и натрошете отделно още малко какаови зърна.
Сглобете мини тортичките като за всяка ви трябват 2 блатчета – блат, крем, блат, крем. Отгоре поръсете с натрошените какаови зърна.
Ако имате търпение ги сложете в хладилник да се охладят за няколо часа.
Enjoy!
Специални благодарности на дъщеря ми, която експериментира с вида, презентацията и снимките на топчовците 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!