кексче

Мини тортички “Черно и бяло”

Без глутен, с опция да бъдат нисковъглехидратни.

без глутен

Петнайсет минути е времето, за което тези малки, симпатични и килнати на една страна топчовци бяха готови.

Ето и нужните ви продукти.

Мини тортички за петнайсет минути:

За блатчетата:
2 яйца
50г тахан (при мен беше обери бурканчетата – 25г тиквен тахан и 25г фъстъчено масло)
75г смес тахан с петмез (аз имах купена такава, но вие може да сложите 50г тахан и 25г петмез от рожков)
1с.л.какао
1/2 ч.л. сода, угасена с малко лимонов сок или оцет
ванилия по желание, но за мен беше достатъчно ароматно.

За крема:
130-150г сладкарска извара “Pilos”
2ч.л. мед
Отново не сложих ванилия за да запазя аромата на меда.

Разбийте добре яйцата, добавете тахана и петмеза и разбийте отново.

Прибавете останалите продукти и разбъркайте хубаво.

Изсипете сместа поравно в две чаени чаши и ги сложете в микровълнова фурна за по минута и половина на 700-750 W или докато клечка за зъби забита в центъра излезе суха. 

Извадете чашките от фурната, оставете леко да се охладят и извадете от тях получилите се кексови кулички. Охладете още малко.

Разрежете всяка куличка на 4 блатчета.

Докато кексчетата се изпичат пригответе крема и натрошете отделно още малко какаови зърна.

Сглобете мини тортичките като за всяка ви трябват 2 блатчета – блат, крем, блат, крем. Отгоре поръсете с натрошените какаови зърна.

Ако имате търпение ги сложете в хладилник да се охладят за няколо часа.

Enjoy!

Специални благодарности на дъщеря ми, която експериментира с вида, презентацията и снимките на топчовците 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *