Спаначена палачинкова торта

Закуска “Mrs Green”

Закуска без глутен  от 3ПМВ в Зоната, подходяща при диабет и инсулинова резистентност.

Закуска “Mrs Green”

Спаначена палачинкова миниторта, лесна и бърза за приготвяне, вкусна и засищаща.

Необходими продукти:

За палачинките:
1 яйце
шепа бейби спанак
2 с.л. кисело мляко
2 с. л. овесени ядки без глутен
Щипка сода, щипка сол

За пълнежа:
84 г. бяло сирене
3 с. л. намачкано авокадо

Бланширате спанака като го потапяте за секунда във вряща вода и изваждате. Изцеждате добре.
Блендирате го заедно с всички съставки за палачинките и изпичате три палачинки в тиган без мазнина.
Всяка намазвате с по една супена лъжица намачкано авокадо и една трета от сиренето.

Бележки:
– При хранене в Зоната допълнете въглехидратите с един блок по желание. Аз избрах едно киви.
– Ако не се храните по Зоната увеличете авокадото и пропуснете кивито.
– Ако овесените ядки, макар и без глутен не са в режима ви, може да ги замените с ядки от елда или киноа, които също са безглутенови.

Enjoy!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *