Шоколадов фъдж с пълнеж от фъстъчено масло
Без глутен, без брашно, без млечни, без рафинирана захар, с опция да бъде кето и нисковъглехидратен.
Подходящ е за хора с диабет, с инсулинова резистентност, за хора на безглутенов режим, на режим без млечни продукти, такива, които се хранят кето или нисковъглехидратно, както и за всички любители на здравословното хранене. Хора на диета за отслабване, фитнес режими.
Един прекрасен десерт, богат на протеин и с малко въглехидрати, десерт, който разгръща вкуса си едва на следващия ден.
Идеята за прекрасната рецепта е от инстаграм ( @yummipoint, има много хубави нещица ), но точното спазване на рецептата при мен не доведе до нищо и се наложи да импровизирам. Не казвам, че на друг няма да се получи, просто при мен не стана.
Та…Нужните продукти са:
2 яйца
100г петмез от фурми, при кето хранене заменете със стевия или еритритол на вкус
8с.л. кокосово масло
50г фъстъчено масло с намалени мазнини (може обикновено, но аз исках да има повече протеин)
60-70мл кокосово мляко
50г какао
20г кокосово брашно
Стевия с вкус на ванилия до нужната сладост
Ванилия, ½ пакет бакпулвер /4-5г/
За пълнежа: 3с.л. с връх фъстъчено масло с намалени мазнини
За поръсване: капки черен шоколад без захар на Dragon Superfoods
Как приготвих:
Разбивам продуктите по реда на изброяването.
Сипвам половината смес в подходяща тавичка, разпределям отгоре фъстъченото масло с помощта на две лъжици и поливам с останалото тесто.
Поръсвам с капките шоколад и пека в предварително затоплена фурна на 170 градуса. Отне ми около 30 минути, но всяка фурна е различна, следете сладкиша.
Оставям да се охлади върху решетка.
Най-добре е да се консумира на следващия ден.
Има прекрасен вкус на топящ се черен шоколад с фъстъци и нежен аромат на ванилия.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!