Супа с карфиол

Супа от свински котлет с карфиол

Без глутен, подходяща за хора с диабет и с ИР, нисковъглехидратно ястие за душата.

супа

Супа от свински котлет с карфиол

Необходими продукти:

2 свински котлета, обезкостени
1 голям червен картоф
1 средна глава карфиол
1 резен целина
1 голям морков
1/2 глава лук
1/2 ч.л. мащерка, изсушена
2 ч.ч. пилешки бульон
1/4 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
2 ч.ч. мляко

Нарежете свинското месо на дребно, картофа на кубчета, а карфиола накъсайте на розички. Нарежете целината, морковите и лука.

В подходяща тенджера сложете всички съставки без млякото.

Добавете бульона и варете до готовност.

След като е готово, отделете половината от карфиола и пасирайте с млякото.

Върнете сместа от карфиол и мляко обратно в супата, добавете сол, пипер, мащерката, 1 с.л.зехтин или масло и разбъркайте. Ако е нужно добавете още малко бульон или водичка и оставете да заври.

При сервиране поръсете с червен пипер.

Enjoy!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *