Протеинова грис халва

Протеинова грис халва

Без глутен, 6 блока в Зоната, подходяща за хора с диабет и преддиабетно състояние, за любителите на сладкото и фитнеса 🙂

Протеинова грис халва

Нужни продукти:

90г царевичен грис (6В)

4 ч.л. масло, моето беше кокосово (12М, заради протеина)

1ч.л. течна стевия

50г протеин на прах, (6П), моят е подсладен само със стевия

500мл вода.

 

Сложете маслото и гриса в тиган и запечете докато гриса покафенее.

Махнете тигана от котлона и оставете за около минута-две да се поохлади много леко.

През това време разтворете протеина във водата, добавете стевията и разбъркайте отново.

Сложете тигана на котлона и веднага излейте водата с протеиновата смес. Намалете котлона на средна степен, да ври леко. Ниската температура няма да пресече протеина.

Бъркайте непрекъснато докато водата поизври.

Вариант I: Дръпнете от котлона, покрийте с капак и оставете да се охлади. После разрежете на 6 парчета.

Вариант II: Дръпнете от котлона, разпределете в 6 чашки и ги покрийте за да не се образува коричка.

Всяка чашка /парче/ е един блок (1БПМВ).

Аз разпределих умишлено в 6 формички за тарталети, които после да ползвам като основа за чийзкейк и така да имам десерт от 2 блока. Как ли? Вижте Чийзкейк с грис халва.

Бон апети и пазарувайте при нас: www.vegadietshop.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *