Протеинова грис халва
Без глутен, 6 блока в Зоната, подходяща за хора с диабет и преддиабетно състояние, за любителите на сладкото и фитнеса 🙂
Протеинова грис халва
фит десерт</h2
Нужни продукти:
90г царевичен грис (6В)
4 ч.л. масло, моето беше кокосово (12М, заради протеина)
1ч.л. течна стевия
50г протеин на прах, (6П), моят е подсладен само със стевия
500мл вода.
Сложете маслото и гриса в тиган и запечете докато гриса покафенее.
Махнете тигана от котлона и оставете за около минута-две да се поохлади много леко.
През това време разтворете протеина във водата, добавете стевията и разбъркайте отново.
Сложете тигана на котлона и веднага излейте водата с протеиновата смес. Намалете котлона на средна степен, да ври леко. Ниската температура няма да пресече протеина.
Бъркайте непрекъснато докато водата поизври.
Вариант I: Дръпнете от котлона, покрийте с капак и оставете да се охлади. После разрежете на 6 парчета.
Вариант II: Дръпнете от котлона, разпределете в 6 чашки и ги покрийте за да не се образува коричка.
Всяка чашка /парче/ е един блок (1БПМВ).
Аз разпределих умишлено в 6 формички за тарталети, които после да ползвам като основа за чийзкейк и така да имам десерт от 2 блока. Как ли? Вижте Чийзкейк с грис халва.
Бон апети и пазарувайте при нас: www.vegadietshop.com
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!