Пълнени гъби

Гъби, пълнени със спанак и сирене

Високобелтъчно, нисковъглехидратно вегетарианско предложение и изключително добра комбинация 🙂 .  И тъй като готвих на око давам приблизителни мерки. Освен това много зависи и колко пълни ще са ви гъбките 🙂

пълнени гъби

 

Нужни продукти:

Около 1кг гъби по-голям размер

Около 300г спанак

3 яйца

Около 100г сирене, търпи и повече, може и смес извара със сирене

малко лук

Малко зехтин, или друг мазнина

сол, пипер, индийско орехче

 

Махнете пънчетата на гъбите, обелете чашките и ги сложете в тавичка вурху хартия за печене.

Сложете във фурна да се изпекат леко, но не съвсем до готовност – когато чашките се напълнят с водата от гъбите, значи е време да ги извадите от фурната. Махнете водата.

Докато гъбите се пекат задушете лука в зехтина.

Добавете измития и нарязан спанак.

Задушавайте докато спанака омекне и поизври водичката, която е пуснал.

Овкусете с подправките и махнете от котлона.

Разбийте яйцата със сиренето и ги смесете със спанака.

С тази смес напълнете чашките на гъбките и сложете отново във фурната.

Изпечете до готовност – сиренцето да добие летен загар 🙂 .

 

Сервирайте с гарнитура по желание – ориз, сготвен с пънчетата от гъбите или картофено пюре, а ако сте на нисковъглехидратна диета просто хапнете салата.

 

Бон апети и споделете резултата!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *