Гъби, пълнени със спанак и сирене
Високобелтъчно, нисковъглехидратно вегетарианско предложение и изключително добра комбинация 🙂 . И тъй като готвих на око давам приблизителни мерки. Освен това много зависи и колко пълни ще са ви гъбките 🙂
пълнени гъби
пълнени гъби със спанак и сирене
без глутен
нисковъглехидратно
Нужни продукти:
Около 1кг гъби по-голям размер
Около 300г спанак
3 яйца
Около 100г сирене, търпи и повече, може и смес извара със сирене
малко лук
Малко зехтин, или друг мазнина
сол, пипер, индийско орехче
Махнете пънчетата на гъбите, обелете чашките и ги сложете в тавичка вурху хартия за печене.
Сложете във фурна да се изпекат леко, но не съвсем до готовност – когато чашките се напълнят с водата от гъбите, значи е време да ги извадите от фурната. Махнете водата.
Докато гъбите се пекат задушете лука в зехтина.
Добавете измития и нарязан спанак.
Задушавайте докато спанака омекне и поизври водичката, която е пуснал.
Овкусете с подправките и махнете от котлона.
Разбийте яйцата със сиренето и ги смесете със спанака.
С тази смес напълнете чашките на гъбките и сложете отново във фурната.
Изпечете до готовност – сиренцето да добие летен загар 🙂 .
Сервирайте с гарнитура по желание – ориз, сготвен с пънчетата от гъбите или картофено пюре, а ако сте на нисковъглехидратна диета просто хапнете салата.
Бон апети и споделете резултата!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!