Гъби Портобело, пълнени със спанак и Котидж
Кето. Нисковъглехидратно. Вегетарианско. Без глутен.
Ястие, подходящо за хора с диабет и инсулинова резистентност, при непоносимост към глутен, при кето и/или нисковъглехидратен режим на хранене, високопротеиново вегетарианско ястие.
гъби, пълнени със спанак и котидж
без глутен
кето
диета Зоната
нисковъглехидратно
Всяка порция съдържа Белтъци 22.7г, Мазнини 21.3г, Въглехидрати 13.6г, Калории 352.2
Което прави 3П+1.5В+7М в Зоната. Приемам, че са 3 блока с удвоени мазнини+допълване с блок и половина въглехидрати.
За две порции ви трябват:
400г гъби портобело, бяха 6 броя
300г пресен спанак
Глава лук, 80г
2 скилидки чесън
150г Котидж
50г топено крем сирене Гауда
1с.л. олио от тиквено семе, може зехтин
В мазнината задуших чесъна, после нарязания на дребно лук и накрая нарязания спанак.
Махнах от котлона и добавих крем сиренето и котиджа. Разбърках добре.
Овкусих със сол, черен пипер и млян кориандър.
Гъбите запекох за кратко в предварително загрята на 250 градуса фурна да поомекнат и да се посготвят малко. Може би 10-ина минути.
Напълних ги със спаначената смес, като сложих с връх.
Запекох на силна фурна за още около 10 минути.
Тъй като от сместа за плънката ми остана, при сервиране разпределих остатъка в чиниите, зад кадър 🙂
Три пълнени гъби + 2пълни с.л. спанак с Котидж = една порция от почти 3 блока в Зоната, за мен.
За допълване на въглехидрата: салата Айсберг, 50г царевица, 130-150г домати, сол, дресинг от кисело мляко+1ч.л. горчица, балсамико и по желание подправки.
Бележки:
- Ако сте на режим за отслабване, намалете мазнината на 2ч.л.
- Ако смятате, че толкова растителен протеин е за пренебрегване и това не е порция по Зоната, подминете рецептата. 🙂
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!