Мусака със спанак и ориз

Мусака със спанак и ориз

Вегетарианска, без глутен, 12 блока според диета Зоната (12БПМВ).

 

мусака със спанак

Нужни продукти за 4 порции:

300г спанак (толкова имах, но може и повече)

3 стръка пресен лук

170г ориз

80г сирене

2-3ч.л. мазнина (при мен зехтин)

сол, черен пипер, индийско орехче, магданоз

 

За заливката:

5 яйца

100г сирене

75г кашкавал

 

Нарязвате спанака и лука и задушавате в мазнината да поомекнат.

Добавяте ориза, сол и водичка, достатъчна ориза да поеме (съотношение ориз:вода е 1:3).

Задушавате под капак докато ориза поеме водата.

Добавяте подправките и натрошеното сирене и прехвърляте в тавичка (моята е с размери 25х25 см).

Заливате със сместа от яйца, натрошено сирене и настърган кашкавал.

Боцвате тук-там спаначената смес за да навлезе заливката и слагате да се пече на фурна.

За около 15-20 минути на 250 градуса беше готово.

След като поизстине нарязвате на 4 порции. Получиха се достатъчно големи порции за дами, че и за не толкова ящни господа 🙂 .

 

Бон апети!

 

Разпределение на продуктите по блокове:

  • 5 яйца -5П, 180г сирене – 4,5П, 75г кашкавал – 2,5П. Общо 12 блока Протеин (12БП)
  • 170г ориз – 12В
  • спанака и лука не броя, тъй като разпределени на 12 блока (или 4 порции) количеството е нищожно.
  • 2ч.л. мазнина – 6М, останалото от сиренето и кашкавала.
  • Въпреки, че ястието се вписва в диета Зоната, то е с повече калории и това трябва да се вземе предвид ако искате да сте по-стриктни с режима си.

Безглутенови и диетични продукти може да пазарувате от нас: www.vegadietshop.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *