Супа със спанак и бял боб

Супа със спанак, бял боб и кайма

Без глутен, без млечни продукти.

Супа с бял боб, спанак и кайма

Продуки за 8 порции:

2 супени лъжици зехтин

500г кайма, телешка

1 глава лук, нарязан на кубчета

2 големи моркови, нарязани на кръгчета

3 стръка целина

1 дафинов лист

1 стрък прясна мащерка

4 скилидки чесън, пресовани

сол и черен пипер, на вкус

300г спанак, нарязан

2 консерви бял боб изцедени и изплакнати

6 до 8 чаши вода или телешки бульон, по желание

Загрейте една супена лъжица зехтин на среден огън в подходяща тенджера..

Добавете каймата и гответе 10-ина минути докато се раздроби и леко зачерви.

Прехвърлете в чиния и оставете настрана.

Изсипете останалия зехтин в тенджерата, добавете лука, морковите, целината, дафиновия лист, и стръка мащерка и гответе още 10-ина минути или докато зеленчуците омекнат.

Добавете чесъна, солта, черния пипер и продължете да готвите 1 минута.

Добавете боба и спанака в тенджерата и гответе около минита, докато омекне спанака.

Върнете наденицата, сипете водата (бульона) и оставете да кипне.

Намалете котлона и гответе непокрито за 15 минути, за да се смесят ароматите.

След като махнете съда от котлона, извадете дафиновия лист и стръка мащерка.

Сервирайте супата в купички, поръсена със сирене (или настърган пармезан) и препечени филийки хляб по желание.

Идеята е взета от: https://diethood.com/italian-sausage-soup-kale-beans/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *