Супа със спанак, бял боб и кайма
Без глутен, без млечни продукти.
Супа с бял боб, спанак и кайма
Продуки за 8 порции:
2 супени лъжици зехтин
500г кайма, телешка
1 глава лук, нарязан на кубчета
2 големи моркови, нарязани на кръгчета
3 стръка целина
1 дафинов лист
1 стрък прясна мащерка
4 скилидки чесън, пресовани
сол и черен пипер, на вкус
300г спанак, нарязан
2 консерви бял боб изцедени и изплакнати
6 до 8 чаши вода или телешки бульон, по
желание
Загрейте една супена лъжица зехтин на среден огън
в подходяща тенджера..
Добавете каймата и гответе 10-ина минути
докато се раздроби и леко зачерви.
Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
Изсипете останалия зехтин в тенджерата, добавете
лука, морковите, целината, дафиновия лист, и стръка мащерка и гответе още
10-ина минути или докато зеленчуците омекнат.
Добавете чесъна, солта, черния пипер и
продължете да готвите 1 минута.
Добавете боба и спанака в тенджерата и гответе
около минита, докато омекне спанака.
Върнете наденицата, сипете водата (бульона) и
оставете да кипне.
Намалете котлона и гответе непокрито за 15 минути,
за да се смесят ароматите.
След като махнете съда от котлона, извадете
дафиновия лист и стръка мащерка.
Сервирайте супата в купички, поръсена със сирене (или настърган пармезан) и препечени филийки хляб по желание.
Идеята е взета от: https://diethood.com/italian-sausage-soup-kale-beans/
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!