Ягодова торта

Ягодова торта с филирани бадеми

Обявявам сезона на ягодите за открит ???

ягодова торта

Ягодова торта с филирани бадеми ??
без глутен, без захар, 12БПМВ в Зоната

За блата:
4 яйца
2 с.л. еритритол или стевия на вкус
125г оризово брашно, или брашно смес
1ч.л. бакпулвер.

За крема:
450г извара
280г ягоди, нарязани на дребно
стевия на вкус
1 пакет желатин

36г филирани бадеми за поръсване.

Разбивате яйцата с еритритола, да увеличат обема си значително и да станат на крем. Може да разделите белтъци и жълтъци, аз нямам време за това ?.
Добавяте постепенно брашното и бакпулвера за да не спадне тестото.
Сипвате във форма за торта върху хартия за печене и печете на 200 градуса до готовност. Става бързо.
Извадете от формата, отлепете хартията и оставете да изстине.

Крема приготвяте като смесите продуктите, без желатина. Него пригответе според указанията на опаковката и тогава добавете в ягодовата смес. Разбъркайте добре.

Сложете блата отново във формата за торта, сипете отгоре крема, заравнете и сложете да стегне в хладилник.
След като тортата е готова украсете с филираните бадеми и се насладете.

  • Ако разделите на 12 парчета, всяко парче ще бъде 1 зонов блок (1БПМВ).
  • Може да сиропирате блата с малко ядково мляко със стевия, защото остана леко сух (не че го изчакахме да попие ?), да оставите част от ягодите за украса, бадемите да са други ядки, брашното да не е безглутеново и т.н.
    Въпрос на вкус и избор на начин на хранене.

Насладете се на тортата и на съботата ?☕️??

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *