Ягодова торта

Ягодова торта с филирани бадеми

Без глутен, без захар, 12БПМВ в Зоната.

чгодова торта

За блата:
4 яйца
2 с.л. еритритол или стевия на вкус
125г оризово брашно, или брашно смес
1ч.л. бакпулвер.

За крема:
450г извара
280г ягоди, нарязани на дребно
стевия на вкус
1 пакет желатин

36г филирани бадеми за поръсване.

Разбивате яйцата с еритритола, да увеличат обема си значително и да станат на крем. Може да разделите белтъци и жълтъци, аз нямах време за това.
Добавяте постепенно брашното и бакпулвера за да не спадне тестото.
Сипвате във форма за торта върху хартия за печене и печете на 200 градуса до готовност. Става бързо.
Извадете от формата, отлепете хартията и оставете да изстине.

Крема приготвяте като смесите продуктите, без желатина. Него пригответе според указанията на опаковката и тогава добавете в ягодовата смес. Разбъркайте добре.

Сложете блата отново във формата за торта, сипете отгоре крема, заравнете и сложете да стегне в хладилник.
След като тортата е готова украсете с филираните бадеми и се насладете.

  • Ако разделите на 12 парчета, всяко парче ще бъде 1 зонов блок (1БПМВ).
  • Може да сиропирате блата с малко ядково мляко със стевия, защото остана леко сух (не че го изчакахме да попие 🙂 ), да оставите част от ягодите за украса, бадемите да са други ядки, брашното да не е безглутеново и т.н.
    Въпрос на вкус и избор на начин на хранене.

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *