Крем-сладко от ягоди
Едно много вкусно предложение, диетично, диабетично, което се приготвя бързо. Цялото количество е 5 блока въглехидрат (5БВ) в Зоната. Без глутен и без захар.
крем сладко от ягоди
без глутен
целиакия
без захар
зоната
диета
Това е вторият ми опит. Първия път сипах в две бурканчета – едното стерилизирах за кратко и оставих в шкафа, а другото отиде в хладилника. Десетина дни след това отворих стерилизираното за да проверя дали става за ядене и да, беше си добре. Не зная какво ще се случи след повече време, но и това ще проверя .
Нужни продукти:
520г ягоди (4В)
4-5с.л. еритритол
10г царевично нишесте (1В)
150мл вода
По желание ванилия
Как приготвих:
Ягодите почистих и нарязах на дребно.
Сложих ги в касерола, поръсих с еритритола и сложих на котлона.
Вряха около 10-15 минути, като разбърквах периодично.
Разтворих нишестето в около 150мл вода и сипах в ягодите. Разбърквах докато завря отново и се сгъсти и махнах от котлона. Първия път се наложи да долея малко водичка, защото стана прекалено гъсто. Трябва да има консистенция на крем с нишесте.
Добавих ванилията и сипах в бурканчета.
Към него могат да се добавят бадеми, кокос, правила съм с и бърбън, и с чия. Мда, все е чудесно 🙂 .
Бон апети!
Бележки:
- Ако се храните по Зоната – за да определите количеството сладко за 1 блок въглехидрат (1БВ) претеглете сладкото и разделете на пет. Това е количеството за 1В.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!