Вижте изследваните храни: Вега тест 200 храни
Вега тест на допълнителен панел по желание: Допълнителни панели Вега тест
Вегетативният резонансен тест е разработен от немския лекар д-р Х. Шимел. В основата му е заложен методът на електропунктурна диагностика на Р. Фол, но се използва само една точка на измерване.
Пациентът държи метален накрайник в едната ръка. С електрод във формата на писец леко се натиска върху точката на белия дроб, в основата на нокътя на палеца на другата ръка и се тества какво е съпротивлението на тялото. Двата накрайника са свързани с апарата, като по този начин се затваря веригата. В специална сонда, която е част от веригата, се поставят ампули с извлеци от различни храни, напитки, консерванти. Данните се отчитат на екран от скала на апарата. Изследването тества отговора на организма към поставените различни хранителни субстанции.
Ако тялото е толерантно и добре разгражда дадена храна, показанията на скалата са над определени стойности. Ако има нетолерантност към тестваната храна, данните са под тези стойности.
В рамките на 30-60 минути с теста се установява към кои храни организмът има добра толерантност – да разгражда, усвоява и превръща в енергия и кои от тях не толерира – разгражда бавно, не усвоява достатъчно и ги натрупва в мастни депа, шлаки, токсини.
На всеки клиент при желание се изготвя индивидуален режим на хранене. Освен с резултатите от теста, той е съобразен и със здравословното състояние на клиента.
Изследват се меса, колбаси, яйца, млечни продукти, плодове, зеленчуци, ядки, варива, кафе, какао, шоколад, чай, вина, концентрати, бира, подправки, подсладители, консерванти.
Спазване на диета според резултатите от Вега теста значително подобрява състоянието на хора с диабет, подагра, псориазис, инфаркт, инсулт, артериална хипертония, бъбречни, чернодробни заболявания, на дихателна и ендокринна системи, климакс, наднормено или поднормено тегло, гастрит, колит, запек, акне, целулит, дерматити и др.