салата

Топла салата с риба тон

Подходяща за обяд или вечеря, за хранене в Зоната, с малко въглехидрати

без глутен

2 порции, 6БПМВ

200-220г риба тон консерва в собствен сос

180г зелен фасул

1 консерва (400г) червен фасул

80г сварена царевица (моята беше замразена)

2ч.л.зехтин, сол и лимонов сок на вкус

Подправки по желание – малко млян кимион, намачкана скилидка чесън, ситно нарязан магданоз.

Задушавате зеления фасул в малко вода и 1 ч.л.зехтин до готовност.

Червения фасул изваждате от консервата, измивате и отцеждате добре.

В купа смесвате зеления фасул, червения фасул, царевицата и подправките.

Поливате с останалата 1ч.л. зехтин, лимоновия сок, подправките и обърквате добре.

Разпределяте в две чинии, отгоре добавяте по половината от рибата  и поръсвате с магданоз.

Всяка порция е 3ПМВ, подходяща за обяд или вечеря.

Бон апети!

Идеята е взета от www.hellmanns.com и преработена подобаващо.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *