Топла салата с риба тон
Подходяща за обяд или вечеря, за хранене в Зоната, с малко въглехидрати
без глутен
салата
риба тон
зеленчуци
диета Зоната
2 порции, 6БПМВ
200-220г риба тон консерва в собствен сос
180г зелен фасул
1 консерва (400г) червен фасул
80г сварена царевица (моята беше замразена)
2ч.л.зехтин, сол и лимонов сок на вкус
Подправки по желание – малко млян кимион, намачкана скилидка чесън, ситно нарязан магданоз.
Задушавате зеления фасул в малко вода и 1 ч.л.зехтин до готовност.
Червения фасул изваждате от консервата, измивате и отцеждате добре.
В купа смесвате зеления фасул, червения фасул, царевицата и подправките.
Поливате с останалата 1ч.л. зехтин, лимоновия сок, подправките и обърквате добре.
Разпределяте в две чинии, отгоре добавяте по половината от рибата и поръсвате с магданоз.
Всяка порция е 3ПМВ, подходяща за обяд или вечеря.
Бон апети!
Идеята е взета от www.hellmanns.com и преработена подобаващо.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!