Тарти с тиквички и моркови
Вегетарианска рецепта без глутен, с възможност всяка тарталета да бъде по 1 блок в Зоната. С опция да бъдат кето.
вегетарианско
без глутен
тарталети
диета зоната
кето
Подходящи за хора с диабет и ИР, богати на протеин и бедни на въглехидрати. Може да ги напълните със смес по избор, може да ползвате като основа за пица, а може да им се насладите и така.
За 6 броя тарталети са ви нужни следните продукти:
1 голяма зелена тиквичка, около 250г отцедена
3 моркова, около 100г
4 белтъка
50г цедено кисело мляко
55-60г царевично брашно
25г смлени орехи
Сол, чесън, копър, черен пипер
Настъргвам тиквичките и ги отцеждам добре. Настъргвам и морковите.
Смесвам ги и към тях добавям останалите продукти.
Разпределям сместа в 6 форми за тарталети (или направо оформете купчинки върху хартия за печене).
Пека на 180 градуса до готовност.
- Така приготвени тарти може да запълните с протеин по избор – яйца и шунка, яйца и извара, шунка и кашкавал, цедено кисело мляко с копър, чесън и още малко орехи, извара с чесън и лъжица кисело мляко като катък, може да да гарнирате с краставички, с домати и т.н. Кой както пожелае.
- Може да разстелете цялата смес като блат и да ползвате като основа за пица.
- Всяка една тарталета е 1ВМ+почти 0,5П в Зоната.
- Ако сте на кето режим заменете царевичното брашно с бадемово.
Ако се храните по Зоната, може да ползвате моята идея – напълних тартите със смес от 1 яйце, 60г сирене и 30г кашкавал (във всяка тарталета по около супена лъжица смес) и запекох отново до приятен загар.
Така всяка тарталета става един блок в Зоната – 1ПМВ.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!