Бадемови хлебчета

Бадемови хлебчета

Без глутен, без млечни продукти, 8БМ+≈5БВ според диета Зоната.

Рецептата е от нета, аз само ползвах подходящото брашно и направих малко сметки.  🙂

 

бадемови хлебчета

Нужни продукти за 8 малки хлебчета

100г бадемово брашно на “Балчо”

30г Хуск фибри

1/2ч.л. сол

1/2 пакет бакпулвер

1 яйце

непълна с.л. оцет

150мл гореща вода, но не вряла.

 

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки и към тях добавете оцета, разбитото яйце и водата.

Смесете бързо и добре, защото хуска попива много бързо.

Затоплете фурната на 170 градуса.

Докато това стане, оформете 8 топки и ги сложете в тавичка върху хартия за печене.

Печете на вентилатор до готовност. При мен беше около 40 минути, като последните 5 минути увеличих на 220 градуса за хрупкава коричка.

 

Вече си имате 8 мини хлебчета, всяко по 1БМ и 0,6БВ.

 

Бележки:

  • Ако броите протеина от брашното, който е цели 30г, а заедно с яйцето 37г, то тогава бройте и 0,5БП в хлебче.
  • Бадемовото брашно на “Балчо” е обезмаслено, с 30г протеин, 12г мазнини и 38г въглехидрати на 100г продукт.
  • Може да ползвате пълномаслено бадемово брашно, но вече няма да сте в Зоната.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *