Сладък хляб с орехи

Държа да отбележа, че се получи много вкусно нещо, което се чудих дали да кръстя кекс или сладък хляб. Но тъй като е малко по-различно от кекс се спрях на второто.

сладък хляб с орехи

Без глутен и без захар

 

Нужни продукти:

1 яйце

1ч.ч. кисело мляко

60г еритритол+стевия на вкус

½ ч.л. сода

3 с.л. с връх брашно от кайсиеви ядки 

Оризово брашно до гъсто кексово тесто

½ ч.ч. натрошени орехи

Ванилия, по желание канела

 

От всички продукти забърквам кексово тесто, сипвам в малка форма за хляб и пека на 180-200 градуса до суха клечка.

Охладете и се насладете. Студено е по-вкусно 🙂 .

 

Бон апети!

 

Ако се чудите с какво да замените кайсиевото брашно, може би ще стане със сусамово или бадемово, но ще се получи малко по-различен вкус. Кайсиевото брашно е на „Балчо” и е доста евтин продукт. Получава се от обезмаслени кайсиеви ядки и е богато на растителен протеин. Въобще обичам ядковите брашна на „Балчо” точно заради това, че са високопротеинови, стават за много неща, за много сладки неща 🙂 .

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *