Сладък хляб с орехи
Държа да отбележа, че се получи много вкусно нещо, което се чудих дали да кръстя кекс или сладък хляб. Но тъй като е малко по-различно от кекс се спрях на второто.
сладък хляб с орехи
без глутен
целиакия
кекс
без захар
Без глутен и без захар
Нужни продукти:
1 яйце
1ч.ч. кисело мляко
60г еритритол+стевия на вкус
½ ч.л. сода
3 с.л. с връх брашно от кайсиеви ядки
Оризово брашно до гъсто кексово тесто
½ ч.ч. натрошени орехи
Ванилия, по желание канела
От всички продукти забърквам кексово тесто, сипвам в малка форма за хляб и пека на 180-200 градуса до суха клечка.
Охладете и се насладете. Студено е по-вкусно 🙂 .
Бон апети!
Ако се чудите с какво да замените кайсиевото брашно, може би ще стане със сусамово или бадемово, но ще се получи малко по-различен вкус. Кайсиевото брашно е на „Балчо” и е доста евтин продукт. Получава се от обезмаслени кайсиеви ядки и е богато на растителен протеин. Въобще обичам ядковите брашна на „Балчо” точно заради това, че са високопротеинови, стават за много неща, за много сладки неща 🙂 .
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!