Шоко мини торта

Шоко мини торта

4 блока според диета Зоната (4ПМВ), с опция да бъде без глутен.

Нефотогенична, но вкусна и много сочна, което се и вижда ?

?За палачинките:
2 яйца
3с.л. прясно мляко
2 равни с.л. (18г) смлени овесени трици
1 с.л (8г) нисковъглехидратно какао – ION или това от Лидъл.

?За крема:
130г нискомаслена крем извара, моята е Pilos
1с.л. какао (8г)
1с.л прясно мляко
2ч.л. петмез от рожков (12-13г)
1ч.л тахан от лешници
стевия на вкус

?За сиропиране:
4ч.л. петмез от рожков (общо 24-26г)

? Смесете съставките за палачинките и оставете настрани да попият триците.
През това време си направете едно кафе и му се насладете ☕???.
Изпечете 4 палачинки в незалепващ тиган, без мазнина.
Пригответе си и крема.
Сглобете тортичката – сложете първата палачинка, намажете я с четвърт от крема, залейте с 1ч.л петмез от рожков; сложете втората, четвърт крем, лъжичка петмез и т.н. до края.
Оставете да се охлади и палачинките да попият от крема и петмеза.

Цялото шоко изкушение е 4 блока.
Ако разделите на 4 части, всяко парче ще бъде по 1 блок в Зоната.

Бон апети!

Бележки:

  • Какаото е
    със състав 20г мазнини и 8г въглехидрати на 100г продукт. Това го прави мазнина
    в Зоната, 7,5 – 8,0 грама за блок. Четете етикета.
  • Ако сте на
    безглутенов режим може да замените овесените трици с 15г безглутеново брашно по
    желание.
  • Петмеза от
    рожков ползвам заради вкуса му, смес от карамел и какао. Ако нямате такъв, може
    да си закупите от онлайн магазина ;-), или да го замените с петмез от фурми,
    мед, кленов сироп. Просто съобразете грамажите.

Таханът от лешници е идеалното допълнение към шоколадовия крем, но може
да бъде и друг вид, по желание. Имайте предвид, че ако го замените със сусамов
тахан, но количеството е 1 с.л.

Петмез от рожков може да закупите от тук ⬇️ https://www.vegadietshop.com/hrani/petmezi/carob-molasses

Тахан от лешници може да закупите от тук ⬇️ https://www.vegadietshop.com/hrani/tahini/hazelnut-butter

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *