Спаначени мъфинис овче сирене

Мъфини със спанак и овче сирене

Без глутен, идеална закуска за малки и големи.

Мъфини със спанак и овче сирене

Необходими продукти:

2 яйца

100г кисело мляко

3 с.л. олио+1с.л. масло от черен кимион

140г брашно с набухвател, виж бележките

50г овче сирене

100г нарязан суров спанак

семена за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Разбийте добре яйцата с киселото мляко и мазнината.

Добавете брашното и отново разбийте до гладкост.

Към сместа сложете натрошеното сирене и нарязания спанак и разбъркайте с шпатула.

С лъжица сипвайте от сместа във формички за мъфини. Ако има нужда намаслете формичките.

Поръсете със семена по избор.

Печете на 200 градуса до готовност. На мен ми отне около 25 минути, като последните 3-5 минути пекох на 250 градуса за да станат по-хрупкави.

Аз ползвах умишлено формички за тарталети за да се получи по-голяма хрупкава коричка.

След изпичане извадете веднага от формичките и сложете върху решетка да се охладят.

Насладете им се на закуска с чаша айрян. А защо не и по всяко друго време.

 

Бележки:

  • Маслото от черен кимион не е задължително. Аз го ползвам, защото дава един много приятен аромат на солените печива и на хляба.
  • Следете изпичането на мъфините, времето за изпичането им зависи от печката.
  • Ако не ползвате брашно с набухвател сложете в тестото 1ч.л. бакпулвер.
  • Спанакът може да изглежда много, но не е, доверете ми се.

Бон апети!

Масло от черен кимион и безглутеново брашно може да закупите от  www.vegadietshop.com.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *